ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ιαπωνία: Απίστευτα πλάνα από έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου που ήταν θαμμένη σε διάδρομο αεροδρομίου

 


Η έκρηξη μίας αμερικανικής βόμβας από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου που ήταν θαμμένη κάτω από διάδρομο του αεροδρομίου Μιγιαζάκι στην Ιαπωνία, εξερράγη σήμερα (02.10.2024).

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, με κάμερα ασφαλείας να καταγράφει το περιστατικό. Από την έκρηξη της βόμβας εκτοξεύτηκαν κομμάτια από άσφαλτο και χώμα, ενώ προκλήθηκε κρατήρας 7 μέτρων και βάθος ενός μέτρου. Αποτελεί τεράστια τύχη που δεν υπήρχε αεροπλάνο στον διάδρομο την στιγμή της έκρηξης και αποφεύχθηκε μια τραγωδία.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμερικανική βόμβα 220 κιλών. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το αεροδρόμιο και να ανοίξει ξανά το πρωί της Πέμπτης.

Το αεροδρόμιο Miyazaki έκλεισε τον διάδρομό του μετά την έκρηξη που προκάλεσε έναν κρατήρα πλάτους επτά μέτρων και βάθους ενός μέτρου στη μέση του τροχοδρόμου δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης, σύμφωνα με αξιωματούχο του ιαπωνικού υπουργείου Μεταφορών.



Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά βίντεο από live κάμερα έδειξαν ότι ένα αεροπλάνο ταξίδευε κοντά μόλις δύο λεπτά πριν από την έκρηξη, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο MRT.

Το κλείσιμο του διαδρόμου οδήγησε στην προσάραξη 87 πτήσεων, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω εκρήξεων και οι εργασίες επισκευής για την πλήρωση της τρύπας θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ο ανώτατος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Yoshimasa Hayashi.

Πηγή:www.newsit.gr

Βόλος: Σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά ο σφαγέας των ζώων

 


Γνώριμος στις Αρχές ήταν ο 31χρονος ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024) για τις σφαγές αδέσποτων ζώων στον Βόλο.

Οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή τον κατά συρροή δολοφόνο αδέσποτων ζώων στον Βόλο,  η ταυτοποίηση του οποίου έγινε μέσω βίντεο που τον δείχνει να μαχαιρώνει γατάκι στο κέντρο της πόλης.

Ο 31χρονος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές και μικροποσότητες ουσιών, σύμφωνα με το gegonota.news. Αναγνωρίστηκε από σημάδι στο πρόσωπο, ενώ σήμερα οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέσες μέσα στο σπίτι του.

Στο σπίτι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την ώρα που μαχαίρωσε την γάτα, μικροποσότητα χασις και ένα μαχαίρι. 

Αύριο, ημέρα αργίας για την δικαιοσύνη, θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για τα ναρκωτικά και το μαχαίρι. Λόγω της αργίας αναμένεται με συνοπτικές διαδικασίες να αποφασιστεί η κράτησή του, ώστε να παραπεμφθεί στον Ανακριτή με κακουργηματική κατηγορία, την Παρασκευή.

Ο 31χρονος κρατείται στην Ασφάλεια και το μόνο που είπε στους αστυνομικούς είναι πως «Είμαι ένοχος μόνο για τα στοιχεία που βρήκατε», δηλαδή το μαχαίρι και να ναρκωτικά, ενώ όπως γράφει χαρακτηριστικά το τοπικό μέσο, «είναι στα χαμένα».

Εκτιμάται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που μαχαίρωσε σκύλο στην οδό Σπυρίδη, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπάρχει βίντεο από το αποτρόπαιο σκηνικό.

Πηγή:www.newsit.gr

Κακοκαιρία Cassandra: Έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με ισχυρές βροχές και μποφόρ

 


Μία νέα κακοκαιρία με το όνομα «Cassandra» καταφτάνει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και ενισχυμένους ανέμους. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, όπως προβλέπει η ΕΜΥ.

Αγριεύει ο καιρός την Πέμπτη (03.10.2024) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, αλλά την Παρασκευή (04.10.2024) θα έρθει από την κεντρική Μεσόγειο η κακοκαιρία «Cassandra».


Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι η «Cassandra» θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής:

«Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ CASSANDRA ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία #Cassandra και θα κινηθεί Α-ΒΑ.

Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά».

Ο καιρός την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και μόνο στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:www.newsit.gr

Βόλος: Συνελήφθη ο serial killer αδέσποτων ζώων

 


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (02.10.2024) ο δράστης των επιθέσεων σε αδέσποτα ζώα στον Βόλο.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr το Α.Τ. Βόλου είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλο τον Βόλο για τον εντοπισμό του serial killer αδέποτων ζώων. 

Όπως σημειώνει το τοπικό σάιτ, τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη ου δράστη.

Ο 31χρονος δράστης είχε ταυτοποιηθεί από τις μεσημεριανές ώρες.

Το πρόσωπο του φερόμενου ώς δράστη είναι πλέον γνωστό στις αρχές και προήλθε μετά την επεξεργασία του βιντεοληπτικού υλικού που έχει από το σημείο της επίθεσης η αστυνομία.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το ίδιο νεαρό άτομο φέρεται νε έχει πραγματοποποιήσει άλλες πανομοιότυπες επιθέσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Βίντεο ντοκουμέντο 

Το Live News έδωσε σήμερα βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε τη δράση του άνδρα.

Δείχνει τον δράστη στην επίθεση που διενήργησε το βράδυ της Δευτέρας στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Δημητριάδος, και ενώ σε παρακείμενο δρόμο πραγματοποιούνταν εκδήλωση με πλήθος κόσμους και κάμερες.

Οι εικόνες σοκάρουν. Ο δράστης που έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του φορώντας μια κουκούλα από το φούτερ του και καπέλο σκύβει, αιφνιδιάζει το γατάκι και με μια γρήγορη κίνηση το μαχαιρώνει κάτω στην κοιλιά.

Το γατάκι τρέχει αιμόφυρτο να σωθεί μέχρι που δεν μπορεί να περπατήσει άλλο και ξεψυχάει.

Έντεκα επιθέσεις σε αδέσποτα ζώα

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 10 καταγεγραμμένα περιστατικά σε δύο εβδομάδες στο κέντρο του Βόλου, ενώ εκτός από τις γάτες, ο δράστης φέρεται να κατακρεούργησε και έναν σκύλο.

Ο τρόπος δράσης, αλλά και τα αιμοσταγή χτυπήματα στα αδέσποτα γίνονται με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι και στο ίδιο σημείο στο σώμα του ζώου.

Οι βάναυσες επιθέσεις στα τουλάχιστον 11 ανυπεράσπιστα ζωάκια έχουν σοκάρει την κοινωνία του Βόλου, ενώ σύμφωνα με τον κτηνίατρο που εξέτασε τα σφαγιασμένα γατάκια και τον σκύλο, πρόκειται για επαγγελματικού τύπου χτυπήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη ποινή που μπορεί να δοθεί σε έναν κατηγορούμενο για θανάτωση ή βασανισμό ενός ζώου, επισύρει φυλάκιση έως και 10 έτη και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.

Πηγή:www.newsit.gr


Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

 


Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Δευτέρας (01/10/2024) η οποία οδήγησε στον θάνατο επτά άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας.

Οι ένοπλες ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμας ανακοίνωσαν πως οι δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ο Μοχάμαντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, είναι μέλη της οργάνωσης.

Από την χθεσινή επίθεση κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, από τους δυο Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 16.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία του Τελ Αβίβ.

REUTERS/Ammar Awad



REUTERS/Ammar Awad

Έξι από τα επτά θύματα έχουν αναγνωριστεί: Είναι ο 42χρονος Ρεβιτάλ Μπρονστάιν, ο 24χρονος Ίλια Νοζάτζε, ο 30χρονος Σαχάρ Γκόλντμαν, η 33χρονη Ινμπαρ Βίγκντερ, η 40χρονη Νάντια Σοκολένκο και ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Την Τετάρτη (02/10/2024), το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ένας Έλληνας υπήκοος κάτοικος Ιεροσολύμων περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά πως «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Ισραήλ, με πατέρα γνωστό νευροχειρουργό, ενώ η οικογένειά του έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:www.newsit.gr