ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το πρώτο πλοίο που σάλπαρε το φετινό καλοκαίρι για Σποράδες

 

 

Το πλοίο αναχώρησε από Θεσσαλονίκη για Σποράδες και σήκωσε την αυλαία, για τα φετινά καλοκαιρινά δρομολόγια, που ξεκίνησαν με καθυστέρηση. Έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το πρώτο πλοίο για τις Βόρειες Σποράδες σάλπαρε τελικά το πρωί από το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην εκκίνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σποράδων. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δρομολόγιο της Sea Jet, αναχώρησε στις 09:15 το πρωί για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Το πλοίο για Σποράδες θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Πέμπτης και Κυριακής. Κάθε Δευτέρα και Σάββατο το πλοίο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 07.00 το πρωί, ενώ Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, θα ξεκινά στις 09.15 το πρωί.

Το ταξίδι μέχρι τη Σκιάθο διαρκεί 3 ώρες και 15 λεπτά, μέχρι τη Σκόπελο 3 ώρες και 45 λεπτά και για Αλόννησο 4 ώρες και 10 λεπτά. Αντιστοίχως, τα δρομολόγια της επιστροφής θα ξεκινούν από το λιμάνι της Αλοννήσου στις 17:00 κάθε Παρασκευή και Δευτέρα, στις 16:30 τις Κυριακές και στις 14:15 τις Τρίτες και τις Τετάρτες, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσες στάσεις σε Σκόπελο και Σκιάθο. 

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, φαίνεται ότι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι για ακόμα μια χρονιά μεγάλο. Ήδη έχουν γίνει κρατήσεις τόσο από κατοίκους της Θεσσαλονίκης, όσο και από ταξιδιωτικά πρακτορεία, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τουριστών.


Όσοι λοιπόν επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μπορούν πλέον να αγοράσουν το εισιτήριό τους και διαδικτυακά στον ιστότοπο της εταιρείας Seajets και να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Πηγή:www.newsit.gr

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γαρίδες γίγας Kallimanis για σαλμονέλα

 

 

Στην ανάκληση καταψυγμένης γαρίδας της εταιρείας Kallimanis προχώρησε ο ΕΦΕΤ καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η σαλομονέλα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων από την περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε προϊόν με τα στοιχεία «Γαρίδες γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθειάς κατάψυξης – Kallimanis, καθαρού βάρους 350 γραμμαρίων, με ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025 και αρθμό παρτίδας / LOT 240171, που παράγεται από την εταιρεία «Dardanel Greece Μον. ΑΕ».

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.



Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πηγή:www.newsit.gr

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Λευτέρης Αυγενάκης: Διαγράφεται από τη ΝΔ μετά την χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου

 


Την διαγραφή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ: «Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».


Η διαγραφή από τη ΝΔ ήρθε μετά την καταγγελία αλλά και το βίντεο που δείχνει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί και να υβρίζει υπάλληλο του αεροδρομίου. Κλήθηκε για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά σύμφωνα με πληροφορίες αναχώρησε εκνευρισμένος. Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη Βουλή. 

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί. Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Η ανάρτηση

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το «λεκτικό» όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου». Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβαση». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, (ο υπάλληλος) «αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το παραπάνω περιστατικό.

Πηγή:www.newsit.gr

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

 


Χαλάει για τα καλά ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι. Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Ο καιρός έχει αρχίσει από σήμερα (03.07.2024) να έχει αλλάξει, ωστόσο αύριο τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα με επικίνδυνα φαινόμενα. Περιμένουμε μάλιστα και στην Αττική καταιγίδες, χαλάζι και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. 

Αναλυτικά η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου:

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Η ανάρτηση Κολυδά

Στην επιδείνωση του καιρού αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο X ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θόδωρος Κολυδάς προειδοποιώντας για μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία».

Η Πολιτική Προστασία, πάντως, εξέδωσε μια σειρά από οδηγίες προς του πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Πηγή:www.newsit.gr

Πώς τα μυρμήγκια ακρωτηριάζουν τραυματισμένους συντρόφους για να τους σώσουν τη ζωή

 


Τα μυρμήγκια συχνά τραυματίζονται σε εδαφικές διαμάχες με γειτονικές αποικίες, και οι σύντροφοί τους στη φωλιά φροντίζουν τα τραύματα με θεραπεία ή ακρωτηριασμό

Maksim Shutov / Unsplash


Μοιάζει με σκηνή από πολεμική ταινία: ένας τραυματίας υποβάλλεται σε επείγοντα ακρωτηριασμό από έναν σύντροφό του, για να σωθεί η ζωή του. Με τη διαφορά ότι οι πρωταγωνιστές δεν είναι άνθρωποι, αλλά μυρμήγκια.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται φροντίδα τραυμάτων στα μυρμήγκια, οι επιστήμονες λένε ότι η ανακάλυψή τους είναι το πρώτο παράδειγμα μη ανθρώπινου ζώου που πραγματοποιεί ακρωτηριασμούς για την αντιμετώπιση τραυμάτων στα πόδια και την πρόληψη της εμφάνισης ή της εξάπλωσης της μόλυνσης, αναφέρει ο Guardian.

«Τα μυρμήγκια είναι σε θέση να διαγνώσουν, σε κάποιο βαθμό, τις πληγές και να τις θεραπεύσουν αναλόγως, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιβίωση των τραυματιών», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της σχετικής μελέτης, Δρ. Ερικ Φρανκ, από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης.

Γράφοντας στο περιοδικό Current Biology, ο Φρανκ και οι συνεργάτες του αναφέρουν πώς τραυμάτισαν μυρμήγκια του είδους Camponotus floridanus (μυρμήγκι-ξυλουργός της Φλόριντα, όπως αποκαλείται) στο δεξί πίσω πόδι τους και στη συνέχεια παρατήρησαν τις αντιδράσεις των συντρόφων τους στη φωλιά τους για μια εβδομάδα.

https://youtu.be/drilxd-FHO8

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι 13 από τα 17 μυρμήγκια με τραύματα στο μηρό υπέστησαν ακρωτηριασμό από τους συντρόφους τους, με το άκρο τους να αποκόπτεται στον τροχαντήρα – την προεξοχή του μηριαίου οστού στην έξω πλευρά του ισχίου.

«Τα άλλα μυρμήγκια άρχιζαν να γλείφουν το τραύμα προτού μετακινηθούν προς τα πάνω, μέχρι να φτάσουν στον τροχαντήρα. Στη συνέχεια, δάγκωναν επανειλημμένα το τραυματισμένο πόδι μέχρι να το αποκόψουν», έγραψε η ομάδα.

Αντίθετα, δεν έγινε ακρωτηριασμός στα εννέα μυρμήγκια με τραυματισμούς στην κνήμη ή στο κάτω μέρος του ποδιού τους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις τα υπόλοιπα μυρμήγκια φρόντισαν τις πληγές γλύφοντάς τες.

Η ομάδα κατέγραψε παρόμοια αποτελέσματα όταν το πείραμα επαναλήφθηκε χρησιμοποιώντας μυρμήγκια με μολυσμένες πληγές.

«Σημαντική η θεραπεία των τραυματιών»

Μια άλλη σειρά πειραμάτων αποκάλυψε ότι τα απομονωμένα μυρμήγκια με μολυσμένες πληγές είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εκείνα με αποστειρωμένες πληγές. Ωστόσο, τα ποσοστά επιβίωσής τους βελτιώνονταν σημαντικά εάν τα τραυματισμένα μυρμήγκια είτε επέστρεφαν στις αποικίες τους – γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θεραπείες που παρείχαν οι σύντροφοί τους ήταν ευεργετικές – είτε το μολυσμένο άκρο ακρωτηριαζόταν από τους ερευνητές.

Σύμφωνα με τον Φρανκ, τα μυρμήγκια είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν σε εδαφικές διαμάχες με γειτονικές αποικίες, και η θεραπεία των τραυματιών είναι σημαντική. «Παρατηρούμε στο είδος Camponotus ότι περίπου το 10-11% των μυρμηγκιών που βγαίνουν για κυνήγι ή αναζήτηση τροφής φέρουν τραυματισμό από μια προηγούμενη ημέρα. Επομένως, εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της αποικίας», δήλωσε.

Πηγή:www.cnn.gr


Πολυεκατομμυριούχος γκρέμισε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους κατοίκους πολυτελείς κατοικίες

 


Ο Κινέζος πολυεκατομμυριούχος Xiong Shuihua. κυριολεκτικά ισοπέδωσε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους συμπατριώτες του δωρεάν πολυτελείς κατοικίες, για να τους πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».
Ο Xiong Shuihua γεννήθηκε στο χωριό Xiongkeng στην πόλη Xinyu της νότιας Κίνας. Όπως λέει ο ίδιος, οι κάτοικοι της κοινότητας πάντα στήριζαν την φτωχή οικογένειά του και ποτέ δεν τους έλειψε τίποτα, αφού φρόντιζαν
οι συγχωριανοί του. να δείχνουν όποτε χρειαζόταν, την αλληλεγγύη τους.

Ο Shuihua. που κέρδισε εκατομμύρια από την χαλυβουργία, επέλεξε να αποπληρώσει το “χρέος” στους συγχωριανούς του, προσφέροντάς τους δωρεάν όμορφες κατοικίες.
Πριν από πέντε χρόνια, η περιοχή ήταν πολύ υποβαθμισμένη, με τους περισσότερους ντόπιους να ζουν σε φτωχικά σπίτια με περιορισμένες παροχές.

Σήμερα, ωστόσο, το χωριό έχει μετασχηματιστεί πλήρως, και τώρα 72 οικογένειες απολαμβάνουν μια νέα ποιότητα ζωής στα πολυτελή διαμερίσματα που τους χάρισε ο Shuihua.
Επιπλέον. 18 οικογένειες που είχαν πιο στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία πήραν ως δώρο αυτόνομες βίλες, οι οποίες κόστισαν συνολικά 7.400.000 δολάρια.

Κέρδισα περισσότερα χρήματα από όσα φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου. δεν ήξερα τι να τα κάνω και δεν ήθελα να ξεχάσω τις ρίζες μου”, ανέφερε ο Shuihua στην Daily Mail. “Πάντα πληρώνω τα χρέη μου. Οι άνθρωποι
αυτοί με στήριξαν όταν ήμουν μικρός και εγώ έπρεπε να τους ανταποδώσω

Το χωριό πριν…

Το χωριό μετά…






Συντάκτης: Βιβή Συργκάνη

Πηγή:destora.com

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι γιατί εντοπίστηκε λιστέρια

 


Στην ανάκληση παρτίδας με συσκευασμένο καπνιστό χέλι προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς έπειτα από ελέγχους εντοπίστηκε το επικίνδυνο μικρόβιο λιστέρια.

Ο παθογόνος μικροοργανισμός λιστέρια εντοπίστηκε όταν ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, έκαναν ελέγχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων». Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε δειγματοληψία του καπνιστού χελιού, με την εμπορική ονομασία “ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ”.

Πρόκειται για την παρτίδα με αριθμό 1117324146 και ημερομηνία λήξεως 29.08.2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Επιχείρηση Β.ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στο Ψαθοτόπι Άρτας.

Μετά την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή:www.newsit.gr

VIDEO: Το χαστούκι του πρώην υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε υπάλληλο του αεροδρομίου

 


Ένα βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) σύμφωνα με την οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται ότι χτύπησε υπάλληλο του αεροδρομίου, γιατί έχασε την πτήση του.

Λίγες ώρες μετά κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει το βίαιο περιστατικό στο αεροδρόμιο.


Η καταγγελία του ΟΣΕΥΠΕ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) καταγγέλλει περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες σε πύλη εξόδου. Όλα ξεκίνησαν με τον πρώην υπουργό να μπερδεύει τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα σε έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε τελικά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, άρχισε να φωνάζει. Μάλιστα, φέρεται να χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, το οποίο μάλιστα έπεσε λιπόθυμο από το χτύπημα στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να ζητούν τη συνδρομή της αστυνομίας.

Όμως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης, ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς συνέχισε να βρίσκεται σε ένταση, απειλώντας έναν δόκιμο πως θα τον μεταθέσει και λέγοντας σε όσους επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία». Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως το περιστατικό έχει βιντεοσκοπηθεί.

Ο ΟΣΕΥΠΕ, με δελτίο τύπου ζητάει τη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για πτήσεις από την Αθήνα προς την Κρήτη. Ταυτόχρονα, ζητάει από τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό, αν αναγνωρίζει τον εαυτό του, να αναλάβει την ευθύνη και να βρει το πολιτικό θάρρος ώστε να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό.

Επίσης, καλεί την αεροπορική εταιρεία να ενεργήσει προς όφελος του εργαζομένου και όχι προς όφελος του πολιτικού προσώπου.

Η ΟΣΕΥΠΕ αναφέρει πως αν χρειαστεί θα επανέλθει στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία και ζητάει από όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

πηγή: newsit.gr


Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη: 8χρονος κατήγγειλε 13χρονο για βιασμό

 


Σοκάρει η καταγγελία για βιασμό 8χρονου από 13χρονο στον οικισμό ρομά στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 8χρονος ρομά φαίνεται πως, σήμερα Τρίτη 02.07.2024 κατήγγειλε στην αστυνομία πως ο 13χρονος τον βίασε στον οικισμό Αγίας Σοφίας στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Το 8χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν όντως κακοποιήθκε σεξουαλικά ενώ ο 13χρονος μεταφέρθηκε, συνοδευόμενος από τους γονείς του, στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για να καταθέσει για την υπόθεση.

Πηγή:www.newsit.gr

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από το μεσημέρι της Τετάρτης – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 


Μια σύντομη αλλά ισχυρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (2.7.2024). Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και οι πολλοί κεραυνοί.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού δίνοντας λεπτομέρειες για τη νέα κακοκαιρία και σημειώνοντας πως ο καιρός θα είναι άστατος όλη την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από αύριο το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Αύριο,

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη,

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Πηγή:www.newsit.gr

Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Κηφισού μετά από τροχαίο

 


Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στη Λεωφόρο Κηφισού, καθώς το πρωί της Τρίτης (2.7.2024) παρατηρείται τεράστιο μποτιλιάρισμα λόγω τροχαίου και η κίνηση γίνεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και μια μηχανή στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού προς Πειραιά, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ουρά περίπου 18 χιλιομέτρων σχηματίστηκε στην κάθοδο προς Πειραιά.

Η ουρά ξεκινά από την Κηφισιά και καταλήγει στο Αιγάλεω, ενώ τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν σταματημένα.



Οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. 

Πηγή:www.newsit.gr

Το BBC αποκάλεσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο Misstiano Penaldo και προκάλεσε αντιδράσεις

 


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ στο Euro 2024 ούτε με πέναλτι, με το BBC να τον χαρακτηρίζει Misstiano Penaldo, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Πορτογαλία στην παράταση με τη Σλοβενία για το Euro 2024, ωστόσο ο Γιαν Όμπακ του στέρησε το γκολ με μία τρομερή επέμβαση.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετά το χαμένο πέναλτι έβαλε τα κλάματα, ωστόσο το BBC δεν συγκινήθηκε…

Το αντίθετο, μάλιστα, αφού φρόντισε να τον “πικάρει” με μια ατάκα που προκάλεσε σάλο στα social media. Συγκεκριμένα όταν έδειξε σε επανάληψη το πέναλτι έβαλε τη λεζάντα “Misstiano Penaldo”.

Δεν ήταν οι λίγοι οι οπαδοί που έκραξαν το BBC στα social media, ενώ έξαλλος ήταν και ο Τζον Τέρι, με τον παλαίμαχο Άγγλο αμυντικό να γράφει σε story στο Instagram “BBC αυτό είναι ντροπή”.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του χαμένου πέναλτι στην παράταση, αφού ήταν ψύχραιμος στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, νικώντας αυτή τη φορά τον Όμπλακ.

Πηγή:www.newsit.gr


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Κω: Νέο 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

 


Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην φωτιά στην Κω καθώς το πύρινο μέτωπο επεκτείνεσαι σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το 112 ήχησε και πάλι για την φωτιά στη Κω και καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τα Καρδάμαινα προς την περιοχή Αντιμάχεια καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά και στο σημείο υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ να σταματήσουν την κατανάλωση νερού διότι χρειάζεται για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων που ασχολούνται με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή, καλεί η ΔΕΥΑΚ τους κατοίκους Καρδάμαινας και Αντιμάχειας.

Η χρήση νερού να γίνεται με μεγάλη προσοχή, όπου απαιτείται, μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, τονίζεται.

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο.το σημείο της φωτιάς στη Ρόδο επιχειρούν 68 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Ακόμη αναμένονται 15 πυροσβέστες και δυο οχήματα που θα πάνε από τη Ρόδο.

Πηγή:www.newsit.gr


Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας

 


Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο νεκροταφείο της Καλαμάτας όταν άγνωστοι έκλεψαν χρυσά δόντια και μια βαλβίδα καρδιάς από σορό γυναίκας.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Live News, οι τιμβωρύχοι χτύπησαν όχι μία αλλά δύο φορές στο νεκροταφείο της Καλαμάτας.

Στα μέσα Ιουνίου μία γυναίκα εκκίνησε τη διαδικασία εκταφής της μητέρας της που έφυγε από τη ζωή, διαπιστώνοντας με τρόμο πως άγνωστοι είχαν κλέψει τα χρυσά της δόντια.

Το συμβάν όμως δεν τελείωσε εκεί. Ημέρες αργότερα όταν η γυναίκα πήγε ξανά στο κοιμητήριο για να προχωρήσει στην τοποθέτηση των οστών σε οστεοφυλάκιο, διαπίστωσε πως είχε κάνει «φτερά» και η μεταλλική βαλβίδα της καρδιάς της μητέρας της.

Η γυναίκα προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, όπου κατήγγειλε τα δυο αυτά συμβάντα και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για περιύβριση νεκρού, με την Αστυνομία να ερευνά την υπόθεση.

Πηγή:www.newsit.gr