ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

WATCHES Ένα από τα πιο σπάνια και περιζήτητα ρολόγια της Rolex

 


Ένα από τα πιο σπάνια και περιζήτητα ρολόγια της Rolex είναι το “Space Dweller”. Πρόκειται για ένα ρολόι που εμπνεύστηκε από την επίσκεψη των 7 αστροναυτών του Project Mercury στην Ιαπωνία το 1963. Το Project Mercury ήταν το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο πέτυχε στο να βάλει τον πρώτο Αμερικανό σε τροχιά, με την πτήση του Τζον Γκλεν, απέτυχε όμως στον κύριο στόχο του, ο οποίος ήταν να φέρει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα, καθώς ένα μήνα νωρίτερα το διαστημικό πρόγραμμα Βοστόκ είχε καταφέρει να θέσει τον Γιούρι Γκαγκάριν σε τροχιά.



Οι 7 αστροναύτες είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία, και η Rolex αποφάσισε να αξιοποιήσει τη δημοτικότητά τους κυκλοφορώντας μια ειδική έκδοση του μοντέλου Explorer στην ιαπωνική αγορά, το οποίο ονόμασε “Space Dweller”. Το “Space Dweller” κυκλοφόρησε λίγο μετά την επίσκεψη των αστροναυτών, και παρόλο που δημιουργήθηκε σε δοκιμαστική βάση, κανείς δεν γνωρίζει γιατί ήταν διαθέσιμο μόνο στην ιαπωνική αγορά.

Το Rolex “Space Dweller” είναι τόσο σπάνιο που λίγοι άνθρωποι το έχουν δει ποτέ φορεμένο σε κάποιο άτομο. Η σπανιότητα του οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά περιορισμένης περιόδου παραγωγής ως δοκιμαστικού προϊόντος. Παρά τη δημοτικότητα των αστροναυτών, η περιορισμένη κυκλοφορία του Space Dweller στην Ιαπωνία δεν πυροδότησε τη ζήτηση που ήλπιζε η Rolex, επομένως το ρολόι δεν τέθηκε ποτέ σε πλήρη παραγωγή.

Παρόλο που δεν φέρει την επιγραφή “Explorer” στο καντράν, το “Space Dweller” είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με το μοντέλο Rolex Explorer 1016, το οποίο είναι ο απόγονος του Oyster Perpetual που φορούσε στον καρπό του ο Sir Edmund Hillary το 1953, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην κορυφή του Έβερεστ.



Η επιλογή του Explorer για τους αστροναύτες του Project Mercury ήταν προφανής, καθώς θεωρούνταν οι μεγαλύτεροι εξερευνητές του κόσμου εκείνη την εποχή. Εάν το ρολόι ήταν εμπορική επιτυχία, η Rolex θα ονόμαζε επίσημα το δοκιμαστικό Explorer σε “Space Dweller”.

Οι περισσότεροι συλλέκτες δεν έχουν δει ποτέ ένα Space Dweller αυτοπροσώπως, οπότε αν εμφανιστεί κάποιο σε δημοπρασία, η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100.000 δολάρια. Αν και το “Space Dweller” δεν είναι ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια της Rolex, είναι σίγουρα ένα από τα πιο σπάνια.



Φυσικά μπορεί κάποιος να δώσει πολύ λιγότερα χρήματα για να αγοράσει ένα Rolex Explorer 1016, αυτό ωστόσο που κάνει το Space Dweller τόσο ξεχωριστό, είναι ότι είναι ένα σπάνιο κομμάτι στην ιστορία της Rolex, το οποίο δημιουργήθηκε για να ενσωματώσει το πνεύμα των πρώτων εξερευνητών του διαστήματος.


Πηγή:https:perpetual.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου