ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Αυτός είναι ο πιο ακριβής χάρτης του πλανήτη και μάλλον δεν θα σου αρέσει

 

Ένας χάρτης που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται βάσει κλιματικής αλλαγής και βάσει του πώς πραγματικά θα έπρεπε να απεικονίζεται ο πλανήτης ως προς τα μεγέθη ηπείρων και κρατών (Pics)

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Hajime Narukawa έδωσε στη δημοσιότητα ένα δισδιάστατο παγκόσμιο χάρτη που απεικονίζει πιο ρεαλιστικά από ποτέ τον πλανήτη μας.
AdTech Ad

Ο ορθογώνιος χάρτης προέκυψε μετά από διαίρεση του πλανήτη σε 96 ίσες τριγωνικές περιοχές, μεταφέροντας την απεικόνιση σε ένα μεγάλο τετράεδρο, διατηρώντας την ίδια ώρα τις αναλογίες των μεγεθών ηπείρων και κρατών.
Στόχος, η καλύτερη οπτικοποίηση των πραγματικών μεγεθών των κρατών του πλανήτη μας.
Η επαναστατική νέα σχεδίαση καταρρίπτει τη στεροτυπική χαρτογράφηση που ίσχυε μέχρι σήμερα, η οποία "μεγάλωνε" την Αμερική και μίκραινε άλλες περιοχές.

Η παλιά, γνωστή μας απεικόνιση του κόσμου:



Η ανανεωμένη οπτική του Hajime Narukawa:


Πρόκειται για μια οπτική που "ξενίζει" μιας και δεν την έχει συνηθίσει το μάτι μας. Όπως θα δείτε, η Αφρική στην πραγματικότητα είναι 14 φορές μεγαλύτερη από τη Γροιλανδία, η οποία παλαιότερα παρουσιαζόταν στο ίδιο μέγεθος με την αφρικανική ήπειρο.
 
Επίσης στην πραγματικότητα, η Βραζιλία είναι σχεδόν 5 φορές μεγαλύτερη από την Αλάσκα, αλλά στο χάρτη η Αλάσκα εμφανίζεται μεγαλύτερη. Επίσης ο παραδοσιακός χάρτης δείχνει ότι οι Σκανδιναβικές χώρες είναι μεγαλύτερες από την Ινδία, αλλά στην πραγματικότητα η Ινδία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τις Σκανδιναβικές χώρες μαζί.
Όλα αυτά ίσχυαν στα όσα τουλάχιστον βλέπαμε, για 447 ολόκληρα χρόνια!
Η δημιουργία του χάρτη, βήμα - βήμα:

Ο παλιός χάρτης του κόσμου, γνωστός και ως Άτλας, είχε παρουσιαστεί το 1569 για να διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα, εάν και είναι παγκοσμίως γνωστό ότι αυτός ο χάρτης είναι εξαιρετικά ανακριβής χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Στην πραγματικότητα, ήταν ένας χάρτης που παρουσίαζε τους "νικητές" αποικιοκράτες.
Πηγή:  AuthaGraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου