ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Κωνσταντινούπολη: Τεράστιος Πίκατσου τρέχει ανάμεσα στους διαδηλωτές για να μην συλληφθεί

 


Ο Πίκατσου στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης / Χ

Χιλιάδες κόσμου συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει την οργή του για την σύλληψη του δημάρχου της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μάλιστα στις διαδηλώσεις της Τετάρτης (26/03/2025) μαζί με τους χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης βγήκε και ένας τεράστιος… πίκατσου για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο τεράστιος κίτρινος Πόκεμον τρέχει μέσα στον κόσμο αφότου η αστυνομία έχει αρχίσει να ρίχνει με κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος.


Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί στην Τουρκία τουλάχιστον 1900 άτομα, όχι όμως και ο Πίκατσου…

Πηγή:www.newsit.gr

Αλλαγή ώρας 2025: Πότε γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά

 


Παρ’ όλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συζητήσει την πιθανή κατάργηση της αλλαγής ώρας, προς το παρόν το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει


Η αλλαγή ώρας την άνοιξη σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής ώρας, καθώς «μεγαλώνει» η ημέρα και έχουμε περισσότερη ηλιοφάνεια τις απογευματινές ώρες.

Η αλλαγή ώρας πρόκειται να γίνει τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου (30.3.2025).

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά, δηλαδή από τις 03:00 στις 04:00, χάνοντας μια ώρα ύπνου ή διασκέδασης.

Η αλλαγή αυτή εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού φωτός. Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να διατηρηθεί το μέτρο, καθώς μερικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι επηρεάζει τον βιολογικό ρυθμό των πολιτών, προκαλώντας αρκετές διαταραχές στον ύπνο.

Παρ’ όλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συζητήσει την πιθανή κατάργηση της αλλαγής ώρας, προς το παρόν το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι η θερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (26.10.2025) όταν και θα επιστρέψουμε στη χειμερινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή ώρας δεν γίνεται αυτόματα σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Μπορεί η ώρα να αλλάζει αυτόματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ και «έξυπνα» ρολόγια και κινητά, ωστόσο, για τα αναλογικά ρολόγια, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αλλάξουμε την ώρα χειροκίνητα.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ..» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην Ελλάδα η θερινή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε, επειδή στις 28 Ιουλίου 1916 στις 04:00 ώρα, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά κατά την εισδοχή της ζώνης ώρας που είχε αποφασιστεί παγκοσμίως.

Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τα επόμενα χρόνια είχε υιοθετηθεί μια απλή μετατόπιση της ώρας έναρξης λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα, στη χειμερινή περίοδο.

Στη δεκαετία του 1970 όμως, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με έναρξη το 1975.

Πηγή:www.newsit.gr

Συνταγή για τα πιο απλά και νόστιμα ζυμαρικά φούρνου

 


Με 3 υλικά – εκτός από την πάστα

Ανακάλυψα αυτή τη συνταγή σε ένα βιβλίο μαγειρικής του 1989 το “Classic Techniques of Italian Cooking”, στη βιβλιοθήκη ενός φίλου.

Μου τράβηξε την προσοχή ότι χρησιμοποιούσε μία τεχνική που δεν είχα ξαναδεί σε ζυμαρικά.

Ανακάτευε τα ξηρά ζυμαρικά, με ελαιόλαδο και τα άφηνε, έτσι, να «μουλιάσουν» για 20 λεπτά, περίπου.

Στο βιβλίο ανέφερε ακόμη, ότι αυτή η συνταγή έχει ρίζες, πολλών δεκαετιών, στο Νότο της Ιταλίας και συγκεκριμένα, στη Νάπολη.

Έψαξα και βρήκα, ότι η συγκεκριμένη παρασκευή, είναι από τις δημοφιλέστερες στα σεμινάρια μαγειρικής, σε όλη την Ιταλία.

Ζυμαρικά φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • 500 γρ. οποιοδήποτε κοντό σωληνωτό ζυμαρικό (όπως σέλινο)

  • 3 κονσέρβες αποφλοιωμένα ντοματάκια με τον χυμό τους

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε σε αυτό τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν παντού από το λάδι.

Αφήνουμε τα ζυμαρικά να μουλιάσουν στο λάδι για περίπου 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Προσθέτουμε τις ντομάτες από την κονσέρβα, στο μπολ με τα ζυμαρικά, με τον χυμό τους, μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και μετά μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ταψί (pyrex).

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας δύο ή τρεις φορές, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βγάζουμε το ταψί, από τον φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον τυρί.

Πηγή:www.newsit.gr