ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Συνταγή για τα πιο απλά και νόστιμα ζυμαρικά φούρνου

 


Με 3 υλικά – εκτός από την πάστα

Ανακάλυψα αυτή τη συνταγή σε ένα βιβλίο μαγειρικής του 1989 το “Classic Techniques of Italian Cooking”, στη βιβλιοθήκη ενός φίλου.

Μου τράβηξε την προσοχή ότι χρησιμοποιούσε μία τεχνική που δεν είχα ξαναδεί σε ζυμαρικά.

Ανακάτευε τα ξηρά ζυμαρικά, με ελαιόλαδο και τα άφηνε, έτσι, να «μουλιάσουν» για 20 λεπτά, περίπου.

Στο βιβλίο ανέφερε ακόμη, ότι αυτή η συνταγή έχει ρίζες, πολλών δεκαετιών, στο Νότο της Ιταλίας και συγκεκριμένα, στη Νάπολη.

Έψαξα και βρήκα, ότι η συγκεκριμένη παρασκευή, είναι από τις δημοφιλέστερες στα σεμινάρια μαγειρικής, σε όλη την Ιταλία.

Ζυμαρικά φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • 500 γρ. οποιοδήποτε κοντό σωληνωτό ζυμαρικό (όπως σέλινο)

  • 3 κονσέρβες αποφλοιωμένα ντοματάκια με τον χυμό τους

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε σε αυτό τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν παντού από το λάδι.

Αφήνουμε τα ζυμαρικά να μουλιάσουν στο λάδι για περίπου 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Προσθέτουμε τις ντομάτες από την κονσέρβα, στο μπολ με τα ζυμαρικά, με τον χυμό τους, μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και μετά μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ταψί (pyrex).

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας δύο ή τρεις φορές, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βγάζουμε το ταψί, από τον φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον τυρί.

Πηγή:www.newsit.gr

Χαμός στο αεροδρόμιο του Τέξας: «Είμαι η θεά Αφροδίτη» φώναζε γυμνή γυναίκα σε αμόκ που επιτέθηκε στους πάντες

 


Τραυμάτισε δύο άνδρες με μολύβι και δάγκωσε υπεύθυνο εστιατορίου - Δείτε το βίντεο με το πρωτοφανές περιστατικό


Γυναίκα σε κατάσταση αμόκ στο αεροδρόμιο του Ντάλας / Φωτογραφία από twitter

Χαμός επικράτησε στο αεροδρόμιο του Ντάλας στο Τέξας όταν μια γυναίκα σε κατάσταση αμόκ πέταξε τα ρούχα της, χτύπησε δύο άτομα με μολύβι και δάγκωσε έναν άνδρα που προσπάθησε να τη σταματήσει.

Στο βίντεο που έχει γίνει viral από όσα συνέβησαν στις 14 Μαρτίου 2025 στο αεροδρόμιο Dallas Forth Worth του Τέξας φαίνεται η Σαμάνθα Πάλμα, όπως είναι το όνομα της γυναίκας να φωνάζει, να πετάει νερά, να χτυπάει και να δαγκώνει τον υπεύθυνο ενός εστιατορίου που προσπάθησε να την ακινητοποιήσει.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο αεροδρόμιο, βρήκαν την γυναίκα καλυμμένη με αίματα να κρύβεται πίσω από μια έξοδο κινδύνου σε μια από τις πύλες.

Η γυναίκα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε πάρει τα φάρμακά της. Μάλιστα, η γυναίκα αυτοαποκαλούνταν «θεά Αφροδίτη» και ισχυριζόταν ότι ταυτίζεται με πριγκίπισσες της Disney, όπως η Άριελ και η Ποκαχόντας.

Επίσης, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ταξίδευε με την 8χρονη κόρη της, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επαληθευτεί.

Το βίντεο με το πρωτοφανές περιστατικό έχει κάνει τον γύρο των socail media:


Η Πάλμα κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη με φονικό όπλο και τέθηκε υπό ψυχιατρική κράτηση.

Πηγή:www.newsit.gr

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025

Αθηναϊκή σαλάτα με μπακαλιάρο και μαγιονέζα

 


Αστική νοσταλγική κουζίνα

αθηναϊκή σαλάτα είναι άριστο δείγμα της αστικής κουζίνας. Ένα κλασικό πιάτο που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Την δοκίμασα στο παλιό Inteal της Πανεπιστημίου, σε νεαρή ηλικία. Την συνδύασα, στο μυαλό μου με λευκά τραπεζομάντηλα, καλοντυμένους, ευγενείς σερβιτόρους, άρα, με την πολυτέλεια και την απόλαυση ενός ποιοτικού γεύματος.

Θυμάμαι την πλούσια γεύση της μαγιονέζας και την ντελικάτη του ψαριού. Αργότερα ξαναβρήκα τη γεύση αυτή στα Κυριακάτικα τραπέζια, όπου οι μητέρες των φίλων τη σερβίριζαν σε επάργυρες πιατέλες, σε σχήμα ψαριού, διακοσμημένη με κάπαρηάνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Αυτή η κρύα σαλάτα με ψάρι, λαχανικά και μαγιονέζα, θα ήταν μία καλή σκέψη και για τα τωρινά μας, γιορτινά και επίσημα τραπέζια.

Η αθηναϊκή σαλάτα, ως ντελικάτο πρώτο πιάτο μπορεί να συνδυαστεί και με κρέας και με ψάρι.

Αθηναϊκή σαλάτα με μαγιονέζα

Υλικά:

  • 1 μπακαλιάρος φρέσκος, γύρω στα 2 κιλά (καθαρισμένος)

  • 400 ml ζωμός ψαριού ή λαχανικών

  • 2 κρεμμύδια

  • 400 γρ. μαγιονέζα 

  • 2 καρότα

  • 2 πατάτες μέτριες 

  • 4 κλωνάρια σέλινο

  • 2 κλωνάρια σέλερι

  • χυμός από 1 λεμόνι 

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διακόσμηση:

  • κάπαρη

  • λεπτές ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι

  • ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ψάρι σε φαρδιά κατσαρόλα με τον ζωμό και τα λαχανικά.

Αν το ψάρι και τα λαχανικά δεν καλύπτονται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το κόκκαλο από τη ράχη, αλλά να μην λιώνει η σάρκα του ψαριού.

Αφήνουμε να κρυώσει ο μπακαλιάρος και τον ξεψαχνίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Πετάμε τα κρεμμύδια και τα φύλλα του σέλινου και κόβουμε σε κυβάκια, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλερι.

Κρατάμε τον ζωμό για σούπα, βάζοντας τον στην κατάψυξη ή στο ψυγείο, αν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουμε πιο άμεσα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο μαζί με τα λαχανικά, απαλά για να μη λιώσουν.

Προσθέτουμε 150 γρ. από τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.

Φορμάρουμε την αθηναϊκή σε πιατέλα και, αν θέλουμε, της δίνουμε το σχήμα του ψαριού.

Βάζουμε από πάνω μία στρώση μαγιονέζας και στολίζουμε το γύρω – γύρω της πιατέλας με κάπαρη, την επόμενη σειρά με ψιλοκομμένο άνηθο και όλη την επιφάνεια με λεπτές ροδελίτσες από το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, σαν μεγάλα λέπια ψαριού.

Πηγή:www.newsit.gr