ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Ολυμπιακός: Αντιδράσεις στην Κύπρο για το πανό που σήκωσαν ερυθρόλευκοι οπαδοί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

 

 

Θέμα σε αρκετά κυπριακά Μέσα έγινε το πανό που σηκώθηκε στο ΣΕΦ, στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, λόγω του λάθους που υπάρχει, σχετικά με την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τους Τούρκους

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλησαν να πικάρουν το τουρκικό στοιχείο του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αναφερόμενοι στην κατοχή της Κύπρου. Στο πανό που εμφάνισαν έγραφαν: “50 χρόνια κατοχή… Η Κύπρος είναι ελληνική. 1924-1974. Δεν ξεχνώ”.


Η τουρκική κατοχή είναι από το 1974 έως σήμερα και όχι όπως αναφερόταν στο συγκεκριμένο πανό. Ο κυπριακός Τύπος κάνει λόγο για “τραγικό λάθος”, αναφερόμενος στις ημερομηνίες που αναφέρονταν.

Να αναφέρουμε ότι το κομμάτι του πανό με τις ημερομηνίες κατέβηκε στη συνέχεια.

Το “Goal” αναφέρει για το πανό: “Οι οπαδοί του Ολυμπιακού υπέπεσαν σε τραγικό λάθος σε άλλο πανό που αναρτήθηκε με μήνυμα “1924-1974, Δεν Ξεχνώ”. Προκαλεί οργή, ντροπή και απογοήτευση το γεγονός πως οι εμπνευστές του πανό δε γνωρίζουν ότι η παράνομη τουρκική κατοχή στην Κύπρο συνεχίζεται”.

Από την πλευρά του, το “SigmaLive” έγραψε: “Χωρίς λόγια και σχόλια, για το τραγικό λάθος που έγινε στις χρονολογίες που αναγράφονται στο πανό”|

Τέλος, το Balla αναφέρει: “Οι φίλοι των Πειραιωτών σήκωσαν ένα ντροπιαστικό για την ιστορία, πανό στο φαληρικό στάδιο για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, αναφέροντας: «50 χρόνια κατοχή. Η Κύπρος είναι ελληνική. 1924-1974 Δεν ξεχνώ». Μόνο που έκαναν ένα μεγάλο λάθος, μάλλον τραγικό. Τα 50 χρόνια εισβολής άρχισαν από το 1974 και ακόμα συνεχίζονται και όχι από το 1924 μέχρι το 1974”.

Πηγή:www.newsit.gr

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Συγκινεί ο πιλότος Θεόδωρος Τσαλής που θα πετάξει στη Θεσσαλονίκη – «Υπερηφάνεια και ευθύνη»

 

Ένα μοναδικό αεροπλάνο Supermarine Spitfire που έχει στη διάθεσή της η Πολεμική Αεροπορία θα πετάξει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου πάνω από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης – στο κόκπιτ, ο πιλότος Θεόδωρος Τσαλής.

«Όταν πετάς αυτό το αεροπλάνο νιώθεις υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη γιατί είναι το μοναδικό του είδους του στην Πολεμική Αεροπορία» δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο αντισμήναρχος Θεόδωρος Τσαλής, ο πιλότος που θα πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.


Η Ελλάδα παρέλαβε τα πρώτα Supermarine Spitfire Mk VB/VC από τους Βρετανούς στα τέλη του 1943 στη Μέση Ανατολή, εφοδιάζοντας αρχικά την 335 Μοίρα και αργότερα την 336.

Μετά από εκτεταμένη δράση στη Βόρεια Αφρική αλλά και τη Γιουγκοσλαβία, τα ελληνικά Spitfire επέστρεψαν στην Ελλάδα το Οκτώβριο του 1944. Αντικαταστάθηκαν από νεότερες εκδόσεις και από το 1947, χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρησιακή εκπαίδευση στη Σχολή Αεροπορίας, μέχρι και το 1953 που αποσύρθηκαν.

Το Spitfire Mk IX με αριθμό MJ755 είναι το μοναδικό σήμερα ελληνικό Spitfire σε πτήσιμη κατάσταση.

Η αποκατάσταση του αεροπλάνου έγινε για την Πολεμική Αεροπορία με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Ίκαρος», κατόπιν της πρωτοβουλίας και της προσπάθειας του Πήτερ Λιβανός και του Ιδρύματος «Ίκαρος».

Πηγή:www.newsit.gr

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Μοσχαράκι κατσαρόλας: Τα απλά μυστικά για να λιώνει στο στόμα

  

Είναι κάποιες γεύσεις, που στο μυαλό μας έχουν διάσταση γιορτινή. Είναι κάποια πιάτα, που ξέρεις ότι έγιναν με ιδιαίτερη φροντίδα και με σκοπό να δηλώσουν αγάπη. Το μοσχαράκι κατσαρόλας, είναι ένα από αυτά τα κλασικά πιάτα.

Η συνταγές αυτές έχουν, σχεδόν πάντα, πίσω τους, μία μαμά που ψώνισε με προσοχή τα καλύτερα υλικά και τα μαγείρεψε με μαεστρία, περιμένοντας ένα «μπράβο ρε μάνα» και ένα φιλί.

Το πιάτο αυτό, είναι πιο απλό από ό,τι φαντάζεστε και έχει σίγουρα λιγότερα υλικά από ό,τι νομίζετε, αναλογιζόμενοι την ισορροπημένη και πλούσια γεύση που βγάζει. Έχει, ωστόσο τα κόλπα και τα μυστικά του για να γίνει τέλειο και να μείνει μαζί σας η συνταγή του, για πολλά τραπέζια και καλέσματα. Το βασικότερο, που πρέπει να προσέξουμε είναι τα κομμάτια του μοσχαριού, να είναι από χτένι, γιατί είναι πολύ τρυφερό και βγαίνει πολύ μαλακό.

Η γαρνιτούρα, του πιάτου αυτού, αν είναι κυρίως, μπορεί να είναι, πραγματικά, οποιοδήποτε άμυλο ή λαχανικό, ενώ το μοσχαράκι μπορεί να σερβιριστεί και μόνο του, με τη σαλτσούλα του, αν το σκεπτικό μας είναι να βγάλουμε μόνο μεζεδάκια στη μέση.

Τα μυστικά για το Μοσχαράκι Κατσαρόλας

Υλικά:

  • 1,5 κιλό χτένι μοσχαρίσιο (κομμένο σε μερίδες ,πάχους, όπως το φιλέτο).

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για το πανάρισμα

  • αλάτι – πιπέρι

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

  • 1 φλυτζάνι κρασί (κόκκινο ή ροζέ)

  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 κύβο βοδινού (ψυγείου)



Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά, το κρέας, σε όλες τις πλευρές.
Βάζουμε το αλεύρι σε πιατέλα και πανάρουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, αφού πρώτα τινάξουμε το περισσό αλεύρι.
Μεταφέρουμε το κρέας που έχει θωρακιστεί και έχει πάρει χρώμα, σε μία πλασωτέ κατσαρόλα.

Στο ίδιο τηγάνι που ροδίσαμε το κρέας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι, κομμένο σε καρεδάκια και μόλις μαλακώσει, το σκόρδο, γιατί καίγεται γρήγορα.

Σοτάρουμε για ένα λεπτό και τα δύο μαζί και σβήνουμε με το κρασί, «ξύνοντας» το τηγάνι για να πάρουμε τα καραμελωμένα κομμάτια.

Με σπάτουλα σιλικόνης, περιχύνουμε όλη την ουσία και το περιεχόμενο του τηγανιού, πάνω από το ροδισμένο μοσχάρι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Καλύπτουμε το κρέας με βραστό νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-1,5 ώρα.
Στη μέση του βρασμού, συμπληρώνουμε λίγο βραστό νερό και το τσεκάρουμε στη 1 ώρα, αν έχει μαλακώσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Αυτή η συνταγή είναι χαρισμένη στην «κοινότητα» των μαγείρων του TasteIT, από την Ελένη, την Επτανήσια μαμά, του φίλου μου, του Διονύση.

Πηγή:www.newsit.gr