ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 


Μεγάλο Σάββατο και σε (σχεδόν) όλα τα σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το αρνί, το κοκορέτσι και φυσικά τη μαγειρίτσα.

Μαγειρίτσα: σούπα με χορταρικά, σκυκωταριά, εντεράκια και αυγολέμονο. Αρέσει σε όλους; Όχι. Γι’ αυτό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πέρα από τη συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή τη μαγειρίτσα vegan με μανιτάρια, έχει ακόμη μια: μαγειρίτσα κοκκινιστή! Εδώ απουσιάζει το αυγολέμονο και «μπαίνουν» τα πομοντόρια.


Τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, αλλά θα χρειαστείτε επίσης πράσο, κρασί λευκό, ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια), άγρια μικρά σπαράγγια και φυσικά πομοντόρια. 

Υλικά για κοκκινιστή μαγειρίτσα 8 μερίδων

  • 1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί

  • 1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)

  • 1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια

  • 1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμένα

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Η εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

Για τα εντεράκια, τα καθαρίζουμε γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ, στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. 

Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.

Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.

Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.

Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr.

Πηγή:www.newsit.gr


Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται από την Πάρο στην Αθήνα

 


Σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του έχει ο δημοσιογράφοςΠάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, ο Πάρις Καρβουνόπουλος όπως εκτιμούν οι γιατροί υπέστη αγγειακό επεισόδιο και κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα από την Πάρο όπου βρισκόταν.


Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων το σχέδιο άλλαξε. Στο νησί μεταβαίνει αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η αεροδιακομιδή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986 και από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πηγή:www.newsit.gr


Θρήνος για Βλάντο Τζούροβιτς: Νεκρός βρέθηκε ο 49χρονος γιος του

 


Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Βλάντο Τζούροβιτς. Ο 75χρονος άλλοτε προπονητής των Πανιωνίου, Άρη και ΑΕΚ θρηνεί τον θάνατο του γιου του, Νεμπόισα, σε ηλικία 49 ετών.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ο Βλάντο Τζούροβιτς δήλωσε τη Μεγάλη Πέμπτη την εξαφάνιση του γιου του στην αστυνομία και το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής βρέθηκε η άψυχη σωρός του στο Βελιγράδι.

Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα για την ώρα , με τον εισαγγελέα του Βελιγραδίου να έχει ζητήσει να γίνει αυτοψία, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι ο Τζούροβιτς έχει και μία κόρη, τη Νίνα.

Ο 75χρονος προπονητής είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα, καθώς εργάστηκε για πολλά χρόνια στην χώρα μας. Από το 1988 μέχρι το 1993 βρέθηκε στον πάγκο του Πανιωνίου και ακολούθησαν Άρης (1993/94) και ΑΕΚ (1994/95), ενώ τη σεζόν 1996/97 επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Πηγή:www.newsit.gr