ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

 



Ξέσπασμα από τον θρυλικό επιθετικό του ΆγιαξΜάρκο Φαν Μπάστεν μετά τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών της ομάδας στο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν (0-3) που προκάλεσαν και την οριστική του διακοπή.

Σε σχόλιό του στην ολλανδική τηλεόραση, για τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν σε οριστική διακοπή τον αγώνα του Άγιαξ με την Αϊντχόφεν (0-3), ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ξέσπασε και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, ακόμη κι αν χρειαστεί να μπει λουκέτο στο πρωτάθλημα!

«Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει! Το καλύτερο θα ήταν να ανασταλεί η δράση για ένα διάστημα. Είναι κάτι που βλέπουμε συνέχεια πλέον, από οργανωμένη δράση οπαδών. Η διακοπή του αγώνα έγινε εσκεμμένα, είχαν το σκοπό να σταματήσει το ματς και το κατάφεραν. Αν δεν ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα γήπεδα, γιατί να παίζουμε ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το λύσουμε, αν εξακολουθούμε να θεωρούμε το ποδόσφαιρο σημαντικό για μας. Ειδάλλως δεν έχει νόημα πλέον, έτσι; Είναι σκέτη τρέλα!», τόνισε ο σπουδαίος επιθετικός του παρελθόντος.

«Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα. Δεν έπρεπε να συνεχιστεί έτσι το παιχνίδι. Οι φίλοι της Φέγενορντ μπορούν να λένε ότι θα πετύχαιναν κι άλλα γκολ και ότι δεν θα ήταν δίκαιο για αυτούς να λήξει 0-3. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας το κατακυρώσουν και με 0-5», πρόσθεσε ο Φαν Μπάστεν.

Πηγή:www.newsit.gr

Πόσες θερμίδες έχει ο κάθε καφές που πίνετε ανάλογα με το είδος του

 


Μπορεί να ανέβει ψηλά ο αριθμός των θερμίδων

Ο καφές αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα πολλών ανθρώπων που συχνά καταναλώνουν περισσότερους από έναν την ημέρα. 

Αυτό που διαφέρει είναι το είδος του καφέ που ο καθένας επιλέγει αλλά και η ποικιλία του. Ο σκέτος καφές θεωρείται κατά γενική ομολογία υγιεινός και έχει ελάχιστες θερμίδες όταν, φυσικά, δεν έχει ζάχαρη.

Δείτε πόσες θερμίδες έχουν μερικά διάσημα είδη καφέ…

1. Καπουτσίνο

Οι θερμίδες του συγκεκριμένου καφέ καθορίζονται με βάση το γάλα που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον εσπρέσο. Εάν χρησιμοποιείται πλήρες γάλα, στις 5-10 θερμίδες του εσπρέσο προστίθενται ακόμη 110 θερμίδες ενώ εάν χρησιμοποιείται γάλα με 0% λιπαρά οι συνολικές θερμίδες του καπουτσίνο είναι 75.

2. Καφές φίλτρου

Μια κούπα καφέ φίλτρου χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 2 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.

3. Ελληνικός καφές

Ο σκέτος ελληνικός καφές δεν έχει καθόλου θερμίδες.

4. Εσπρέσο

Ένα εσπρεσάκι (περίπου 60 ml) έχει 5 θερμίδες αντίστοιχα κ ο Freddo.

5. Latte

Οι περισσότερες θερμίδες του ροφήματος προέρχονται από το γάλα που περιέχει. Όπως και στην περίπτωση του καπουτσίνο, οι συνολικές θερμίδες εξαρτώνται από το είδος του γάλακτος και κυμαίνονται από 120 έως 200.

Για κάθε κουταλάκι ζάχαρης που προσθέτετε να υπολογίζετε 49 θερμίδες επιπλέον.

Πηγή:www.baby.gr

Τελικά φεύγουν οι βιταμίνες από τον χυμό;

 


Από πολύ μικροί ακούμε συνέχεια «πιές γρήγορα στον χυμό σου γιατί θα φύγουν οι βιταμίνες». Και πάντα από μικροί αναρωτιόμασταν που πάνε οι βιταμίνες, και τι εννοούν τέλος πάντων οι μεγάλοι; Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια να πίνουμε τον χυμό μας γρήγορα.

Είτε πρόκειται για φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, είτε για ένα smoothie, είτε για οποιοδήποτε άλλο είδος χυμού.

Διατήρηση των θρεπτικών συστατικών

Όταν τα φρούτα και τα λαχανικά χυμοποιούνται, απελευθερώνουν μια πληθώρα βασικών βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υποβάθμιση όταν εκτίθενται στον αέρα και το φως. Όσο περισσότερο χρόνο μένει ο χυμός έξω, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά χάνει. Πίνοντας τον χυμό μας αμέσως, διασφαλίζουμε ότι λαμβάνουμε το μέγιστο θρεπτικό όφελος από το ρόφημά.

Αποφυγή της οξείδωσης

Το οξυγόνο είναι ο εχθρός της φρεσκάδας όταν πρόκειται για χυμό. Όταν ο χυμός εκτίθεται στον αέρα, υφίσταται μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία όχι μόνο μειώνει τη γεύση αλλά και τη θρεπτική του αξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χυμοί που μένουν για πολύ καιρό ακίνητοι μπορεί να έχουν επίπεδη γεύση και να χάνουν το ζωντανό τους χρώμα. Για να απολαύσεις τον πιο φρέσκο και νόστιμο χυμό, είναι καλύτερο να τον πίνεις το συντομότερο δυνατό.

Ελαχιστοποίηση της ανάπτυξης βακτηρίων

Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί αποτελούν φυσικό έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων, ειδικά όταν παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα, προκαλώντας ενδεχομένως τροφιμογενείς ασθένειες. Για να διασφαλίσεις την ασφάλεια και την ευεξία σου, καλό είναι να καταναλώνεις το χυμό αμέσως ή να τον αποθηκεύεις στο ψυγείο για να επιβραδύνεις την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ενισχυμένη γεύση

Η γεύση του χυμού βρίσκεται στο αποκορύφωμά της όταν είναι φρεσκοφτιαγμένος. Όσο περισσότερο χρόνο παραμένει, τόσο περισσότερο μπορεί να αναπτύξει παράξενες γεύσεις ή ακόμα και να γίνει ξινός.

Υποστηρίζει την πέψη

Ο φρέσκος χυμός μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, προσφέροντας έναν γρήγορο και βολικό τρόπο για να αυξήσεις την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Η άμεση κατανάλωση χυμού μπορεί να βοηθήσει στην πέψη, καθώς τα ένζυμα που υπάρχουν στα φρεσκοχυμωμένα προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά όταν καταναλώνονται αμέσως.

Πηγή:www.newsbeast.gr