ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Jumbo: Αντιδράσεις για την πασχαλινή διαφήμιση με τον Τάσο Μπουγά – Εξοργισμένοι οι vegans

 


Για ακόμη μια χρονιά, η νέα πασχαλινή διαφήμιση των Jumbo με πρωταγωνιστή τον γνωστό τραγουδιστή Τάσο Μπουγά προκάλεσε αντιδράσεις για τον στερεοτυπικό τρόπο που εμφανίζονται οι vegans. 

Η μερίδα του κόσμου που έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής και διατροφής μακριά από ζωικά τρόφιμα και υλικά εξοργίστηκαν από τη διαφήμιση, καθώς θεωρούν ότι δεν αποτελούν χιουμοριστική τοποθέτηση.

«Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με ‘διωξαν απ’ τη Γη μου. Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ, γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου. Moon-dance. Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ, για μένα eau de cologne πολυτελείας. Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Τάσος Μπουγάς.

Όπως ήταν επόμενο, η συγκεκριμένη διαφήμιση προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι μέσα από αυτό το σκετς χλευάζονται οι διατροφικές προτιμήσεις κάποιων ανθρώπων.

Δες τις αντιδράσεις στο Twitter:



Πηγή:www.tlife.gr

Ο Σακίλ Ο'Νιλ διασωληνωμένος κοροϊδεύει τον θάνατο

 


Όσοι δεν γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Σακίλ Ο'Νιλ ανησύχησαν βλέποντάς τον κλινήρη στο νοσοκομείο, αλλά ο ίδιος αφού πρώτα το έπαιξε... νεκρός, έπειτα έσπευσε να ενημερώσει ότι απλώς «κάνω ανόρθωση γλουτών». Η αλήθεια βέβαια αφορά μία επέμβαση ρουτίνας στο ισχίο του.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ είναι της θεωρίας (του Όσο) που λέει ότι «αν δεν μπορείς να γελάς με το θάνατο, δεν θα μπορείς να γελάς ούτε και με τη ζωή». Επειδή, το γέλιο, ο χαβαλές και οι πλάκες είναι το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του θρυλικού σέντερ του ΝΒΑ, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει χιούμορ και με τη μοιραία στιγμή της πορείας του ανθρώπου. 

Έβγαλε μία φωτογραφία τη στιγμή της νοσηλείας του σε κλινική και έκανε τον... νεκρό. Βέβαια, προδόθηκε από το γεγονός ότι κρατούσε το κινητό στο χέρι, γιατί κατά τα άλλα έπαιξε τον ασόβαρο ρόλο του με σοβαρότητα. 

Γιώργος Γαβριλάκης • 11:49 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 21.03.2023

Κάποιοι εκ των εκατομμυρίων ακολούθων του στα social media «τσίμπησαν» και ανησύχησαν για την υγεία του 51χρονου πλέον, «Σακ», ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό. 

Στην πραγματικότητα, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και 15 φορές All-Star πήρε μερικά ρεπό από τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις και από τα μουσικά πάρτι που διοργανώνει γιατί έπρεπε να διορθώσει ένα πρόβλημα που είχε στο ισχίο. Βέβαια δεν το παραδέχτηκε κατευθείαν. «Είμαι μια χαρά», έγραψε σε ένα του ανάρτηση για να ενημερώσει (και πάλι για πλάκα) ότι «απλώς έκανα ανόρθωση γλουτών». Μάλιστα, συνόδευσε το post και με μία... πειραγμένη σέξι φωτογραφία του από το παρελθόν. Όταν ως παίκτης των Λέικερς σε media day της ομάδα «παρενοχλούσε» τον Ρικ Φοξ επιδεικνύοντας τα οπίσθιά του. 

Πηγή:www.sportal.gr

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Θα τρώμε αλεύρι από έντομα – «Πράσινο» φως της Κομισιόν

 


Χρήση αλεύρων από έντομα στα τρόφιμα! Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η απάντηση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου.

Η απόφαση της Κομισιόν για χρήση εντόμων στον κλάδο των τροφίμων προκάλεσε την αντίδραση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις από την αρμόδια επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Η έγκριση κυκλοφορίας τροφίμων, που περιλαμβάνουν συστατικά από έντομα και ειδικότερα γρύλο (!), αλευροσκουλήκι (!) και ακρίδα (!) στην ΕΕ, «προκαλεί αναστάτωση στους καταναλωτές και εύλογη ανησυχία σε επιστημονικούς φορείς».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, έθεσε το θέμα με γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν και έλαβε «μια καταρχήν διαβεβαίωση» από την Στέλλα Κυριακίδου, ότι «η αναγραφή των συστατικών των τροφίμων σε εμφανές σημείο είναι υποχρεωτική».

«Τα τρόφιμα πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επισήμανσης του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 (για την ενημέρωση των καταναλωτών για τα τρόφιμα)», ο οποίος «απαιτεί την υποχρεωτική αναγραφή όλων των συστατικών στα προσυσκευασμένα τρόφιμα και προβλέπει ότι οι υποχρεωτικές πληροφορίες για τα τρόφιμα αναγράφονται σε εμφανές σημείο κατά τρόπο, ώστε να είναι ευδιάκριτες, ευανάγνωστες και, κατά περίπτωση, ανεξίτηλες», σημειώνει στην απάντησή της η κ. Κυριακίδου και αμέσως προσθέτει: «Στην περίπτωση τροφίμων που περιέχουν έντομα, η συγκεκριμένη ονομασία του εντόμου, όπως ορίζεται στους εκτελεστικούς κανονισμούς της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής για την έγκριση, πρέπει να περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών».

Πώς θα ξέρουμε ότι τρώμε γρύλο!

Στην ερώτησή της, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις ανησυχίες των καταναλωτών έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων για τρόφιμα με βάση προϊόντα εντόμων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με τον κανονισμό 2023/5 η ΕΕ «ενέκρινε τη διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων με συστατικό μερικώς απολιπασμένη σκόνη οικιακού γρύλου (Acheta domesticus)», ως «νέα τροφή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής κρίσης».

«Επιπρόσθετα», όπως σημείωνε στην ερώτησή της, «εγκρίθηκε και η κυκλοφορία τροφίμων με συστατικά κίτρινο αλευροσκουλήκι και μεταναστευτική ακρίδα» και «τα συγκεκριμένα συστατικά, πέραν του γεγονότος ότι βρίσκονται εκτός της διατροφικής κουλτούρας των Ευρωπαίων, μπορούν να προκαλέσουν πλήθος αλλεργικών αντιδράσεων στους καταναλωτές με αλλεργίες στα καρκινοειδή, στα μαλάκια και στα προϊόντα τους καθώς και στα ακάρεα της σκόνης».

Χρήση εντόμων σε προϊόντα ευρείας κυκλοφορίας

Σε αυτή τη βάση, η ευρωβουλευτής ζήτησε από την Κομισιόν να δώσει τις σχετικές διευκρινίσεις στους καταναλωτές και τους αρμόδιους επιστήμονες «δεδομένου ότι επιχειρείται η εισαγωγή εντομοφαγίας στην ΕΕ με την έγκριση πρώτων υλών προερχόμενων από έντομα σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, όπως μπισκότα, ζύμες, κ.λπ., με μόνη υποχρέωση αναγραφής της παρουσίας εντόμου εντός του καταλόγου συστατικών, που συνήθως παρουσιάζεται με πολύ μικρή δυσδιάκριτη γραμματοσειρά στο πίσω μέρος των συσκευασιών».

Στην απάντησή της, η επίτροπος, αρμόδια για την Ασφάλεια των Τροφίμων, διευκρινίζει επίσης ότι «τα δεδομένα αξιολογούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία ενεργεί με πλήρη ανεξαρτησία και ακολουθεί τα υψηλότερα επιστημονικά πρότυπα. Μόνο τα νέα τρόφιμα που έχουν αξιολογηθεί ως ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση εγκρίνονται για διάθεση στην αγορά της ΕΕ».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ