ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Λογαριασμός ρεύματος: Τον άνοιξε και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του – Η χρέωση των 9.721 ευρώ

 


λογαριασμός ρεύματος περίμενε ότι θα του ερχόταν παραπάνω, όμως δεν φανταζόταν ποτέ τη χρέωση που θα έβλεπε…

Ο λογαριασμός ρεύματος ήταν ο εκκαθαριστικός τετραμήνου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σκέφτεται τις τελευταίες μέρες να βάλει λουκέτο. Διατηρεί εδώ και ένα χρόνο εστιατόριο στην αγορά της Μυτιλήνης και πλέον βλέπει το κόστος του ρεύματος να είναι δυσβάσταχτο. Πέρυσι όπως λέει πλήρωσε 1.500 ευρώ και τώρα καλείται να πληρώσει σχεδόν 10.000. Χρήματα που δεν έχει και όπως λέει, είναι αδύνατον να βρει.

Μια ατομική μικρή επιχείρηση παραγωγής προϊόντων εστίασης στην αγορά της Μυτιλήνης, χωρίς μάλιστα προσωπικό, καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 9.721 ευρώ. Και φυσικά μετά από αυτό, όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της, ετοιμάζεται να κλείσει.

Ο εκκαθαριστικός τετραμήνου της ΔΕΗ έσκασε πραγματικά σαν βόμβα στο μαγαζί. «Μέχρι τώρα οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ήταν της τάξης των 1.500 ευρώ. Ο σημερινός όμως είναι πραγματική βόμβα και φυσικά δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Δεν ανταποκρίνεται καν στους τζίρους μου και άρα με οδηγεί στο να κλείσω. Φυσικά το προϊόν μου είναι τέτοιο που δεν μπορώ να μετακυλήσω τέτοια ποσά σε αυτό».

Ας σημειωθεί ότι από αυτά τα 9.721 ευρώ περισσότερα από 5.500 ευρώ είναι η περιβόητη «ρήτρα αναπροσαρμογής». Από τον Μάιο του 2021, η χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να εμφανίζονται αυτές οι επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς. Το τελευταίο διάστημα που η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κυμαίνεται σε τιμές άνω των 250 – 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η επιπλέον χρέωση είναι τεράστια. Δείτε τον επίμαχο λογαριασμό στη φωτογραφία της ιστοσελίδας stonisi.gr



Πηγή:www.newsit.gr


Πέθανε ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ζαμπάρας

 


«Έφυγε» ο αγαπημένος ηθοποιός, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σήμερα έφυγε ακόμη ένας αγαπημένος φίλος, σεμνός ηθοποιός που τίμησε με τους ρόλους του το θέατρο μας, ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ και καλοσύνη. Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε μου…», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε την


Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας

Ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1959 στη Ρευματιά Μεσσηνίας και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Βεάκη». Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο θεατρικό σανίδι, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Παρότι εργαζόταν στον χώρο της υποκριτικής για περισσότερα από 30 χρόνια, ο ρόλος του «θείου» σε τηλεοπτική διαφήμιση τον “απογείωσε” και τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

«Η υποκριτική μου έχει στερήσει πράγματα. Δεν έχω παντρευτεί, δεν έχω παιδιά, προσωπικά, αλλά μου έχει στερήσει τα αδέλφια μου, τα ανίψια μου, τους γονείς μου στο παρελθόν. Ήθελα να βρεθώ σε χαρές ανθρώπων δικών μου και δεν μπορούσα γιατί είχα παράσταση, όπως και σε θανάτους δικών μου ανθρώπων έτυχε να έχω παράσταση και να μην μπορώ. Όταν ξεκινάς, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η δουλειά έχει αυτή τη δυσκολία. Από την άλλη πλευρά, είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα που σου δίνει το θέατρο, που κάποια στιγμή εξισορροπείται αυτό που χάνεις από την προσωπική σου ζωή», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Λοιπόν».

Πηγή:www.newsit.gr


Συνταγή για τραγανή λαγάνα – Γιατί την τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

 


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΛΑΓΑΝΑ: Η λαγάνα είναι το χαρακτηριστικό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας. Τραγανή, κρατσανιστή, απλά εθιστική. Δείτε μία συνταγή για να την ετοιμάσετε εσείς.


Η λαγάνα, το άζυμο αυτό ψωμί, παίζει αναμφίβολα κυρίαρχο ρόλο στο νηστίμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Η λαγάνα, παρασκευάζεται χωρίς προζύμι. Διαβάστε μία εύκολη συνταγή για τραγανή λαγάνα.

Συστατικά

1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 1/2 φλιτζάνια νερό

500 γρ. σκληρό αλεύρι

50 γρ. ξηρή μαγιά

40 γρ. αλάτι

40 γρ. ζάχαρη

Σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό, διαλύεις προσεκτικά τη μαγιά, προσθέτοντας 2 κουτ. του γλυκού αλεύρι.

Την αφήνεις για περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια μεταφέρεις σε ένα μεγαλύτερο μπολ.

Σε αυτό το μεγαλύτερο μπολ, προσθέτεις τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύεις, μέχρι να δέσεις τα υλικά σου και δημιουργηθεί μία κολλώδης ζύμη. Μπορείς φυσικά να το κάνεις και σε ένα πολυμίξερ ή κουζινομηχανή.

Μόλις γίνει αφράτο, σκεπάζεις το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 20 περίπου λεπτά.

Χωρίζεις το ζυμάρι σε τέσσερα μπαλάκια και τα μεταφέρεις σε δύο ταψιά.

Φοράς τα γάντια σου και απλώνεις τη ζύμη σου, μέχρι να σχηματιστεί ένα αρκετά λεπτό – και μακρύ – σώμα.

Πιέζεις με το χέρι σου και το αφήνεις μόνο του για πέντε λεπτά.

Με την κάτω όψη ενός πιρουνιού, τρυπάς κατά διαστήματα και προσθέτεις το σουσάμι.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

Γιατί τρώμε λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα

Η ιστορία της λαγάνας διατρέχει όλη τη διατροφική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το έθιμο της λαγάνας παρέμεινε αναλλοίωτο ανά τους αιώνες και συνηθίζεται να παρασκευάζεται με μεράκι από τον αρτοποιό της γειτονιάς, τραγανή λαχταριστή και σουσαμένια και καταναλώνεται κατά την Καθαρά Δευτέρα, την Πρωτονήστιμη Δευτέρα της Σαρακοστής.

Η ονομασία της «Καθαρά» προήλθε από τη συνήθεια που είχαν οι νοικοκυρές το πρωί της ημέρας αυτής, να πλένουν με ζεστό νερό και στάχτη όλα τα μαγειρικά σκεύη, ως «ημέρα κάθαρσης». Στη συνέχεια τα κρεμούσαν στη θέση τους όπου και παρέμεναν μέχρι τη λήξη της νηστείας. Επίσης κατά την ημέρα αυτή εξέρχονταν όλοι οικογενειακώς στην ύπαιθρο και έστρωναν κάτω στη γη και έτρωγαν νηστίσιμα φαγητά όπως χαλβά, ελιές, ταραμά και λαγάνα.

Από την Καθαρά Δευτέρα προετοιμάζεται ο άνθρωπος μετά τις εορτές και την καλοφαγία των Απόκρεων, να καθαρίσει την ψυχή και το σώμα του για να φτάσει στο τέρμα δηλ. στο Πάσχα και να αναστηθεί ξανά με την Ανάσταση του Κυρίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λαγάνα που έχει το σχήμα της«κυρα-Σαρακοστής»,που παριστάνει μια μακριά γυναίκα που έχει ένα σταυρό στο κεφάλι, δεν έχει στόμα γιατί είναι όλο νηστεία.

Τα χέρια της είναι σταυρωμένα για τις προσευχές, έχει επτά πόδια που συμβολίζουν τις επτά εβδομάδες της νηστείας. Έθιμο που συνηθιζόταν για να μετρούν το χρόνο κατά την περίοδο της Σαρακοστής ήταν κάθε Σάββατο να κόβουν το ένα πόδι και το τελευταίο το έκοβαν το Μ.Σάββατο όπου το έκρυβαν σε ένα ξερό σύκο ή σε ένα καρύδι και όποιος το έβρισκε ήταν ο τυχερός της επόμενης χρονιάς.

Οι αρτοποιοί της γειτονιάς πιστοί στις παραδόσεις μας παρασκευάζουν την Καθαρά Δευτέρα τη λαγάνα συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του εθίμου, ώστε οι νέες γενεές να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να μυρίσουν και να γευτούν τη Σαρακοστή γιατί οι Σαρακοστιανές μυρωδιές είναι έμμεσοι φορείς μιας βαθιάς πνευματικότητας.

Με πληροφορίες από το tlife.gr και το dogma.gr.