ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα

 


Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. Με τη νέα υπουργική απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα, ενώ η ΚΥΑ υπογράφηκε κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, η υπ’ αριθμ. 57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το ίντερνετ:

Επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών.

Θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

Σημειώνεται πως το δορυφορικό ίντερνετ ευρείας χρήσης είναι στην πραγματικότητα η ενεργοποίηση του δορυφορικού internet της Starlink, του Έλον Μασκ που έρχεται στην Ελλάδα.


Ωστόσο, το νέο ίντερνετ του Έλον Μασκ απαιτεί αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς τα συγκεκριμένα δορυφορικά πιάτα εκτός από δέκτες είναι και πομποί.

Το νέο ίντερνετ υπόσχεται ταχύτητες που δυνητικά μπορούν να φτάσουν το 1 Gbps, ωστόσο στην πρώτη της έκδοση θα φτάνουν τα 100 Mbps. Το σύστημα της Starlink βασίζεται στην επικοινωνία των μικροδορυφόρων της με εξοπλισμό μικρού μεγέθους, ο οποίος εγκαθίσταται στον χώρο του τελικού χρήστη και θα μοιάζει με τον εξοπλισμό της συνδρομητικής τηλεόρασης. Τέλος, για να αναπτυχθεί σε μια χώρα χρειάζεται να υπάρχει και ένας σταθμός βάσης.


Πηγή:www.newsit.gr


Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για μαθητή που φέρεται να βίασε δύο συμμαθήτριές του

 


Σε καταγγελία για βιασμό έχουν προχωρήσει δύο ανήλικες μαθήτριες σε βάρος ενός 16χρονου, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, Φώτης Γροντάς. Όπως αναφέρει το GRTimes ο 16χρονος μαθητής βίασε τις δύο συμμαθήτριες του στο σπίτι όπου μένει με τη γιαγιά του στο Κορδελιό.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο κ. Γροντάς ο μαθητής παρέσυρε στο σπίτι του και βίασε μια 15χρονη συμμαθήτριά του στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε στους γονείς της την περασμένη Πέμπτη και όλοι μαζί κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γροντά μια ακόμη ανήλικη αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού από το ίδιο πρόσωπο με τους γονείς της να μεταβαίνουν στο αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να καταγγείλουν και αυτοί το περιστατικό. Μάλιστα, ο κ. Γροντάς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις με δράστη τον ίδιο μαθητή.


Ο νομικός σύμβουλος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορδελιού ζητώντας την απομάκρυνση του μαθητή μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν πήρε θετική απάντηση, ενώ είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως είπε ο ίδιος έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για την πρώτη υπόθεση, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης. Ο μαθητής, που ζει με τη γιαγιά του, είχε συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου.


Πηγή:www.newsit.gr




Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Πέθανε ο πατέρας του τιραμισού, Άντο Καμπεόλ – Η ιστορία του διάσημου γλυκού

 


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 93 ετών ο ιταλός εστιάτορας Άντο Καμπεόλ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ως “ο πατέρας του τιραμισού.

Σύμφωνα με το BBC ο Καμπεόλ ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Alle Beccherie” στη βόρεια Ιταλία, όπου επινοήθηκε το διάσημο επιδόρπιο τιραμισού από τη σύζυγό του και από έναν σεφ.

Το γλυκό, το οποίο περιέχει μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται από το ιταλικό κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, προστέθηκε στο μενού του εστιατορίου το 1972, αλλά οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα.

Έκτοτε έγινε ταυτόσημο της ιταλικής κουζίνας και υιοθετήθηκε από σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το “Alle Beccherie” άνοιξε το 1939 με ιδιοκτήτες της οικογένεια Καμπεόλ και στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου το ανέλαβε ο Άντο.

Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του τιραμισού, τον σεφ Ρομπέρτο Λινγκουανότο, το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια.

Ο Λινγκουανότο έριξε λίγο μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ με αβγά και ζάχαρη και στη συνέχεια παρατήρησε ότι το μείγμα είχε ωραία γεύση, όπως είχε πει ο ίδιος στη σύζυγο του Καμπεόλ, την Άλμπα.

Έπειτα οι δυο τους τελειοποίησαν το γλυκό προσθέτοντας σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και πασπαλίζοντάς το με κακάο και το “βάφτισαν” “Τίραμι Σου”, το οποίο σημαίνει “σήκωσέ με”.

Το γλυκό εμφανίζεται σε φωτογραφία σε ένα τεύχος του 1981 του περιοδικού Veneto, μιας τοπικής έκδοσης αφιερωμένης στο φαγητό και στο κρασί, και σήμερα είναι ένα από τα διασημότερα επιδόρπια της Ιταλίας.

Παραλλαγές του τιραμισού περιλαμβάνουν ρούμι ή κρασί μαρσάλα, αλλά η πρωτότυπη συνταγή, την οποία πιστοποίησε το 2010 η Ιταλική Ακαδημία Κουζίνας, ήταν χωρίς αλκοόλ γιατί το επιδόρπιο προοριζόταν και για παιδιά.

Πηγή:www.newsit.gr