ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ο Κάνιε Γουέστ άλλαξε όνομα με δικαστική «βούλα» – Θα λέγεται εφεξής Ye

 

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο ράπερ Κάνιε Γουέστ έλαβε τη δικαστική έγκριση προκειμένου να μικρύνει το όνομά του σε Ye.

O 44χρονος μουσικός, παραγωγός και επιχειρηματίας στον τομέα της μόδας χρησιμοποίησε το Ye ως ταυτότητά του στο Twitter για χρόνια και κατέθεσε αίτηση σε δικαστήριο προκειμένου αυτό να είναι το πλήρες όνομά του, χωρίς τη χρήση μεσαίου ονόματος ή επιθέτου.

Η δικαστίνα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες Μισέλ Ουίλιαμς ενέκρινε το αίτημά του χθες, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ye” ήταν επίσης ο τίτλος του άλμπουμ του Γουέστ το 2018. Ο ίδιος είπε σε ραδιοφωνικό δίκτυο ότι εκείνη τη χρονιά πίστευε πως το “ye” ήταν η λέξη που χρησιμοποιείτο πιο πολύ στη Βίβλο, όπου σημαίνει «εσύ».

Εκπρόσωποι του καλλιτέχνη δεν έχουν ανταποκριθεί προς το παρόν σε αίτημα να σχολιάσουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.



Λάτσιο: Απέλυσε τον εκπαιδευτή του αετού της μετά τον ναζιστικό του χαιρετισμό

 


Το γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο που εμφανίζει τον Ισπανό εκπαιδευτή, Χουάν Μπερναμπέ, να χαιρετά ναζιστικά προς την εξέδρα της Λάτσιο.

Το περιστατικό έγινε μετά τη λήξη του πρόσφατου αγώνα της Λάτσιο με την Ίντερ στο “Ολίμπικο”. Ο εκπαιδευτής του εμβληματικού αετού της ιταλικής ομάδας, Χουάν Μπερναμπέ εμφανίζεται -ξεκάθαρα- σε βίντεο να χαιρετά ναζιστικά και με χαμόγελο στο πρόσωπο του.

Μάλιστα, ακούγεται ξεκάθαρα να φωνάζει μαζί με κάποιους οπαδούς «Ντούτσε, Ντούτσε», πριν αποχωρήσει, φορώντας την εμφάνιση της Λάτσιο. Οι ιθύνοντες της ομάδας της Ρώμης αποφάσισαν να τον απολύσουν, υποστηρίζοντας ότι «οι πράξεις του προσβάλλουν τον σύλλογο, τους οπαδούς και τις αξίες που εμπνέουν την κοινότητα».

Πηγή:www.newsit.gr


Δύο εκπληκτικές συνταγές του π. Επιφάνιου για αγιορείτικα vegan κεφτεδάκια

 


Ο πατέρας Επιφάνιος, υπήρξε ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της αγιορείτικης κουζίνας και με τη μεγάλη μαεστρία του και την αγάπη του για το διακόνημα του μάγειρα είχε κατορθώσει να ξανα-δημιουργήσει κλασσικές συνταγές προσαρμόζοντας τες στην κουζίνα των μοναχών του Αγίου Όρους. Έτσι τα κλασσικά κεφτεδάκια, μεταμορφώνονται σε δύο εκπληκτικές vegan εκδοχές.

Τα αγιορείτικα κεφτεδάκια του π. Επιφάνιου είναι νόστιμα, φουλ υγιεινά και συγχρόνως νηστίσιμα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τους ρεβιθοκεφτέδες είναι (για 4 – 5 μερίδες)

300 γραμμάρια ρεβίθια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανός, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, μαυροπίπερο, κύμινο, λάδι για το τηγάνισμα, 150 με 200 γραμμάρια αλεύρι.

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από το μαγείρεμα των κεφτέδων μας, βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό με πολύ αλάτι για να φουσκώσουν και τα σκεπάζουμε. Αφού έχουν φουσκώσει πλέον, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και το μαϊντανό και περνάμε τα σκόρδα από το τρίφτη.

Στη συνέχεια παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε σε αυτήν όλα τα υλικά μας, δηλαδή τα αλεσμένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, καθώς και τα μπαχαρικά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσουν. Βάζουμε έπειτα στο τηγάνι το λάδι, το τοποθετούμε πάνω στη φωτιά και πλάθουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι. Το τηγάνισμα πρέπει να γίνει σε σιγανή φωτιά γιατί αλλιώς οι κεφτέδες μας θα ροδίσουν από έξω και μέσα θα είναι ωμοί.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τους ταραμοκεφτέδες (για 8 μερίδες)

7 – 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 ως 3 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι άνιθος, μισό ματσάκι μαϊντανός, μαυροπίπερο, κύμινο και ρίγανη, άσπρος ταραμάς 250 γραμμάρια (εάν δεν έχουμε βάζουμε κόκκινο), ΟΧΙ αλάτι, 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ή τριμμένη φρυγανιά), 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα, λάδι για το τηγάνισμα.

Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το μαϊντανό, αφού τους πλύνουμε πρώτα. Βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή ταραμά, ψωμί, κρεμμύδια, σκόρδα, άνιθο, μαϊντανό, μπαχαρικά, καθώς και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε κανονικά, όπως ζυμώνουμε το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο χλιαρό νερό. Κατόπιν πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από μέσα και από έξω.

Πηγή: hmountathos-eshop.com