ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Ηράκλειο: Κρεοπώλης έδειρε πελάτη επειδή δεν αγόρασε το ακριβό κρέας

 


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο (16.10.2021) σε κρεοπωλείο του Ηρακλείου με «πρωταγωνιστή» τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και έναν πελάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν ένας 46χρονος άνδρας πήγε σε γνωστό κρεοπωλείο της πόλης προκειμένου να αγοράσει κρέας.

Αφού επέλεξε το κομμάτι που ήθελε πήγε στο ταμείο όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, διαπίστωσε ότι η τιμή ήταν αρκετά αυξημένη από αυτήν που ανέγραφε το ταμπελάκι στην βιτρίνα.

Ο ίδιος έκανε τα παράπονά του στον 39χρονο ιδιοκτήτη λέγοντας πως τελικά δεν θα το αγοράσει και έφυγε από το κατάστημα πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό του.

Ο 39χρονος εμφανώς οργισμένος ακολούθησε τον 46χρονο και του επιτέθηκε την ώρα που πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, του έριξε γροθιές στο κεφάλι ενώ έσπρωξε με βία την πόρτα του αυτοκινήτου και του «έπιασε» το πόδι με αποτέλεσμα ο 46χρονος να υποστεί κάταγμα.

Παράλληλα, προκάλεσε και αρκετές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο.

Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ειδοποίησε την αστυνομία καταθέτοντας μήνυση εναντίον του κρεοπώλη.


Πηγή:www.newsit.gr


Η αγιορείτικη συνταγή που «απογειώνει» την ταπεινή χορτόσουπα!

 


Δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση για το χειμώνα από ζεστή και θρεπτική χορτόσουπα. Όταν, μάλιστα, η συνταγή είναι από εκείνες που μας έχει αφήσει ο Αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους, μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμνιός, ο οποίος εκοιμήθη πριν λίγες ημέρες, τότε σίγουρα αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα.

Το μυστικό του μοναχού Επιφάνιου  για να έχετε πάντα επιτυχία σε ότι κάνετε στην κουζίνα σας ήταν  «Ο βαθμός της επιτυχίας στο μαγείρεμα είναι ανάλογος με το βαθμό της εκτίμησης και της αγάπης που έχουμε προς τα πρόσωπα για τα οποία ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Διότι κυρίως μαγειρεύουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε».

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για έξι μερίδες είναι:
¼ του κιλού καρότα,
½ κιλό πατάτες,
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια,
1 πράσο,
1 σελινόριζα μαζί με τα φύλλα,
1 ματσάκι άνηθος,
1 ματσάκι μαϊντανός,
3 πράσινες φρέσκιες πιπεριές,
250 γραμμάρια λάδι,
Αλάτι, μαυροπίπερο, κύμινο
και χυμό από 3 λεμόνια.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και κατόπιν τα κόβουμε. Προσοχή! Τα κόβουμε με το μαχαίρι και όχι στο μπλέντερ, γιατί θα έχουμε εντελώς διαφορετική γεύση. Και αυτό γιατί το μπλέντερ δεν τα κόβει απλώς, αλλά τα συνθλίβει.
Εκτός από τα φύλλα του σέλινου, το μαϊντανό και τον άνηθο, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά τα κόβουμε ψιλά – ψιλά σε κύβους. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τρία λίτρα νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά. Τ’ αφήνουμε να βράσουν αρκετά, ώσπου αρχίζουν να χυλώνουν και τότε ρίχνουμε το λάδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα φύλλα από το σέλινο, ψιλοκομμένα, καθώς και τα μπαχαρικά.
Κατόπιν περιμένουνε ώσπου να πάρουν μία βράση ακόμη. Στο τελευταίο λεπτό πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Η σούπα μας είναι πεντανόστιμη, γρήγορη και απλή. Από το πόσο χυλωμένη τη θέλουμε εξαρτάται και η ποσότητα του νερού, που θα προσθέσουμε κατά το βράσιμο.

Πηγή: mountathos – eshop


Αν προσέξετε αυτό στα αυγά που σπάτε, πετάξτε τα αμέσως, λένε ειδικοί

 


Τα αυγά είναι μια πλούσια σε πρωτεΐνη προσθήκη στην υγιεινή διατροφή σας.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ορισμένα αυγά μπορούν να μολυνθούν με επικίνδυνα βακτήρια που μπορεί να σας αρρωστήσουν σοβαρά εάν καταναλωθούν.

Παρόλο που οι περισσότεροι αναρρώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από μια τροφιμογενή ασθένεια, μερικοί μπορεί να αναπτύξουν χρόνια, σοβαρά, ή ακόμη και απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας”, εξηγεί μια έκθεση ασφάλειας αυγών που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Για τον λόγο αυτό, η ασφάλειά σας εξαρτάται από την λήψη απλών προφυλάξεων ασφαλείας, όταν χειρίζεστε αυγά και αναγνωρίζετε τα σημάδια αλλοίωσης.

Αν σπάσετε αυγά και δείτε να έχουν μια ροζ ή ιριδίζουσα απόχρωση πετάξτε τα άμεσα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), πρέπει να πετάξετε τα αυγά σας αμέσως εάν παρατηρήσετε ότι τα ασπράδια έχουν «ροζ ή ιριδίζουσα» απόχρωση. Η αλλαγή χρώματος ή ο ιριδισμός, όσο απαλός και αν είναι, μπορεί να υποδηλώνει αλλοίωση λόγω βακτηρίων ψευδομονάδας (Pseudomonas). Αυτός είναι ο πιο συχνός τύπος αλλοίωσης στα αυγά και η κατανάλωση αυγών μολυσμένων με τέτοια βακτήρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, λένε οι ειδικοί.

«Αυτό το βακτήριο παράγει μια πρασινωπή, φθορίζουσα, υδατοδιαλυτή χρωστική ουσία στο ασπράδι του αυγού. Αν συναντήσετε ένα αυγό με ένα ασπράδι αυγού εκτός κανονικού χρώματος, πετάξτε το», συνιστούν οι ειδικοί στο Κέντρο Ασφάλειας Αυγών.

Η αλλοίωση από ψευδομονάδες μπορεί να προκαλέσει και άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές στα αυγά

Εκτός από το να προσέχετε τον ροζ, ή ιριδίζοντα χρωματισμό, μια μελέτη λέει ότι υπάρχουν και άλλα σημάδια ότι τα αυγά σας είναι μολυσμένα με βακτήρια Pseudomonas.

Τα χαλασμένα αυγά εκπέμπουν διαφορετικές άσχημες μυρωδιές, όπως ξινή, μούχλα, ή φρουτώδη”, προειδοποιεί μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Poultry Science. Εκτός από τις αλλαγές στο χρώμα του ασπραδιού, το οποίο μπορεί επίσης μερικές φορές να φαίνεται πράσινο, το ασπράδι υγροποιείται, γίνεται ινώδες και σχηματίζεται μια υπόλευκη και αργότερα καφετί κρούστα στον κρόκο”, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Δεν είναι όλες οι παραλλαγές χρώματος στα αυγά σημάδια επικινδυνότητας

Αν και ορισμένες παραλλαγές χρώματος σηματοδοτούν αλλοιώσεις, άλλες είναι απολύτως ασφαλείς. «Ένα θολό ασπράδι αυγού είναι ένα σημάδι ότι το αυγό είναι πολύ φρέσκο. Ένα διαυγές ασπράδι αυγού είναι ένδειξη ότι το αυγό γερνάει», σύμφωνα με το USDA. «Το χρώμα του κρόκου ποικίλλει σε αποχρώσεις του κίτρινου ανάλογα με τη διατροφή της κότας. Αν τρώει πολλά φυτά με κίτρινο-πορτοκαλί χρωστικές, ο κρόκος θα γίνει πιο σκούρος κίτρινος», προσθέτουν ειδικοί.

Επιπλέον, είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε μια μικρή ποσότητα κόκκινου στα αυγά σας«Οι κηλίδες αίματος προκαλούνται από ρήξη ενός ή περισσότερων μικρών αιμοφόρων αγγείων στον κρόκο κατά τη στιγμή της ωορρηξίας. Δεν υποδηλώνει ότι το αυγό είναι μη ασφαλές», σημειώνουν οι ειδικοί του USDA.

Μπορείτε να αποφύγετε την μόλυνση λαμβάνοντας μερικές προφυλάξεις ασφαλείας

Αν και η κατανάλωση χαλασμένων αυγών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές τροφιμογενείς ασθένειες, αν ακολουθείτε πρακτικές ασφαλούς χειρισμού, τότε ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Σύμφωνα με την δρ. Deana R. Jones, ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Πτηνοτροφίας του USDA, συνιστάται πάντα η ψύξη, το πλύσιμο των χεριών και η φροντίδα για την πρόληψη της διασταυρούμενης μόλυνσης, όπως συμβαίνει με κάθε ωμό γεωργικό εμπόρευμα”.

Η δρ. Jones συνιστά να αποθηκεύετε τα αυγά στο κουτί που τα αγοράσατε και να τα τοποθετείτε σε ένα ράφι στο ψυγείο σας και όχι στην πόρτα του. Επιπλέον, η δρ. Jones προτείνει να περιορίσετε το πόσο συχνά ανοίγετε και κλείνετε την πόρτα του ψυγείου σας για να διατηρείτε ομοιόμορφες θερμοκρασίες 7 °C ή χαμηλότερες, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλοίωσης.


Πηγές: https://www.fda.govhttps://ask.usda.govhttps://eggsafety.orghttps://bestlifeonline.com

φωτό: iStock