ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Η τσουχτερή τιμή αγοράς και οι άγνωστες πτυχές πίσω από την επίμαχη σχεδίαση

 


Τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ έγιναν viral με τον δημιουργό τους να βρίσκεται στο προσκήνιο. Εξηγεί όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και προσπαθεί να αιτιολογήσει τα 280 ευρώ που χρειάζεται να δώσει κανείς για να τα αποκτήσει…

Χαμός έχει γίνει στο διαδίκτυο, με τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» να γίνονται το απόλυτο viral. Τα εν λόγω παπούτσια είναι στο χρώμα του ΠΑΣΟΚ, έχουν στα πλάγια τον πράσινο ήλιο – σύμβολο του κόμματος – ενώ στο εσωτερικό της γλώσσας υπάρχει η φράση «λεφτά υπάρχουν», με το κάθε ζευγάρι να κοστίζει 280 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη και τα παπούτσια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Βλάχο. Τα παπούτσια, όπως αναφέρουν οι εμπνευστές, είναι συλλεκτικά, καθώς έχουν σχεδιαστεί στο χέρι, ενώ κυκλοφορούν μόλις 100 ζευγάρια.

«Είμαι 17 ετών. Το ΠΑΣΟΚ το γνώρισα κυρίως μέσω των memes και μετά μου εξήγησαν και οι γονείς μου. Ήμουν με ένα φίλο μου και το συζητούσαμε, και λέγαμε ιδέες για ονόματα. Όταν είπα ΠΑΣΟΚ, δεν το άκουσε καλά, και μου το έγραψε ΜΠΑΣΟΚ, γιατί είναι Ελληνοαμερικανός. Και έμεινε έτσι. Μόνος μου τα έφτιαξα τα παπούτσια. Βρήκαμε την ιδέα, το σχεδιάσαμε και το στείλαμε σε εργοστάσιο. Η τιμή είναι 280 ευρώ, λιανική. Μου έχουν πάρει ζευγάρια και από την Αμερική», εξήγησε ο νεαρός δημιουργός στο Mega.

«Με σταμάτησε ο κ. Παναγιώτης Βλάχος από το ΚΙΝΑΛ, που γράφει ότι κόμματα δεν είναι εμπορικά brands. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου ζήτησε να σταματήσω την πώληση και το έκανα. Έβγαλα συνολικά 100 ζευγάρια. Μου έχουν μείνει περίπου 50», πρόσθεσε.


Αντιδρώντας έντονα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος σε ανάρτησή του έγραψε ότι, «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ τόνισε πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες».

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι «από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου και απέσυραν το προϊόν». «Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», σημείωσε ο ίδιος.


Πηγή:www.newsit.gr


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί μετά την ταφή είθισται να τρώμε ψαρόσουπα

 


Το έθιμο ή ή συνήθεια αν προτιμάτε να καταναλώνουμε ψαρόσουπα μετά την ταφή, είναι ένα αρχαίο ελληνικό έθιμο.

Ωστόσο, αν και το έθιμο να καταναλώνουμε ψαρόσουπα, έχει ελληνικές ρίζες… δεν έχει στενή σχέση με την ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση.

Μέχρι τον 4ο αι. , κατά τα μνημόσυνα, προσέφεραν ψωμί και κρασί με ελιές ή τυρί ή ρύζι και ευχόταν «μακαρία ή μνήμη αυτού». Γι’ αυτό και λέγονταν «μακαριαί». Απομεινάρια αυτών των εκδηλώσεων είναι τα σημερινά αρτουλάκια και ο καφές, τα οποία προσφέρονται κατά τα μνημόσυνα σήμερα από τούς συγγενείς τού κοιμηθέντος.

Αυτό που ανήκει στην παράδοση μας και έχει σχέση με την χριστιανική φιλοξενία, είναι η περιποίηση και η ευχαρίστηση των παρευρισκομένων σε μια κηδεία ή σε ένα μνημόσυνο.Τώρα, τι θα καταναλωθεί δεν έχει τόσο σημασία. Αν βέβαια είναι περίοδος νηστείας ή μέρα νηστείας, προσφέρονται νηστίσιμα.

Ίσως, η ψαρόσουπα είναι πιο πρακτική να καταναλωθεί και πιο εύπεπτη, γιαυτό προτιμάται περισσότερο. Έτσι, είναι όμορφο, για κάποιον που ήρθε από μακριά για να προσευχηθεί για τον νεκρό μας, να του προσφέρουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απόσταση που διένυσε, για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο ή στην κηδεία. Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ που προσφέρεται.

Άρα, δεν τρώμε απαραιτήτως μετά την ταφή και δεν τρώμε απαραιτήτως ψαρόσουπα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί βάζουμε λάδι στο καντήλι – Τι συμβολίζει

Πηγή:www.dogma.gr


Ποντιακή συνταγή για να γευτείτε το «φούστορον του γαμπρού»

 


«Το φούστορον του γαμπρού», είναι μια εκπλητική ποντιακή συνταγή στενά συνδεδεμένη με το γάμο. 

«Γαμπρέ, φούστουρον τρως;» ρωτούσε η Πόντια πεθερά τον άνδρα της κόρης της την πρώτη ημέρα μετά το γάμο, κατά το πλούσιο πρόγευμα που είχε ετοιμαστεί για το ζευγάρι.

Η παροιμιώδης φράση προέρχεται από τη συνήθεια που υπήρχε αυτή η… ταπεινή και αφράτη ομελέτα να περιλαμβάνεται στα γαμήλια εδέσματα.

Η βασική συνταγή είναι αυγά, βούτυρο και αλάτι, ωστόσο μπορεί να μπει οτιδήποτε. Στην  «ομελέτα του γαμπρού» ταιριάζουν ωραία πατάτες τηγανητές, ντομάτα ή πιπεριές.

4 αυγά
3 κ.σ. καλό βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι (των 250 γρ.)
Ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
200-250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
Μια τηγανιά πατάτες

Πρώτα ετοιμάζουμε μια τηγανιά πατάτες, με τον τρόπο που ξέρει ο καθένας, μια μόνο συμβουλή: καυτό το λάδι πριν πέσουν στο τηγάνι για να κάνουν κρούστα τραγανή και ποτέ στριμωγμένες, να μην διαλυθούν. Μόλις τηγανιστούν τις αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί.
Σε άνετο, βαρύ τηγάνι (μαντεμένιο θα ήταν ό,τι καλύτερο) και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να κάψει.

Στο μεταξύ, σε άνετο μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας σταδιακά το γιαούρτι. Εκεί και η φέτα και το κρεμμύδι.

Μόλις το βούτυρο αρχίσει να ευωδιάζει, ρίχνουμε τις πατάτες στο μίγμα με τα αυγά και από εκεί όλα μαζί στο τηγάνι. 3-4 λεπτά υπομονής για να ψηθεί από τη μια πλευρά και να κάνει κρούστα σφιχτή.
Έρχεται η ώρα για το αναποδογύρισμα και ψήσιμο από την άλλη.

Δύο οι τρόποι: είτε το γυρίζουμε με μια σπάτουλα εντός τηγανιού, με κίνδυνο να σπάσει σε κομμάτια αλλά χωρίς να χάσει το ελάχιστο σε νοστιμιά, είτε, για να χαρεί και το μάτι, καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, αναποδογυρίζουμε την αφράτη ομελέτα και πάλι πίσω στο τηγάνι με την άψητη μεριά από κάτω.

Αν το βούτυρο έχει εξαφανιστεί από τον πάτο του τηγανιού (που συνήθως έχει), όσο η ομελέτα είναι στο πιάτο ανανεώνουμε με μια κουταλιά της σούπας μέχρι να λιώσει και τότε την ξαναρίχνουμε. Λίγη μαεστρία θέλει και το σχήμα της δεν θα χαλάσει καθόλου, θα θυμίζει καλοψημένη φριτάτα.

Απευθείας στο πιάτο και σβέλτα λίγη τριμμένη φέτα πάνω του, να μαλακώσει όσο είναι καυτό. Αλάτι και πιπέρι ο καθένας στο πιάτο.

Πηγή: pontos-news