ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκλονιστική τελευταία ηχογράφηση

 


Συγκλονιστική ήταν η τελευταία ηχογράφηση που πραγματοποίησε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε το σπίτι του στούντιο και ερμήνευσε με συγκινητικό τρόπο “Το μοιρολόι της βροχής”.


Δείτε το βίντεο:




Πηγή:www.newsit.gr


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται πιπέρι γνωστής εταιρείας

 


Την ανάκληση συσκευασίας λευκού πιπεριού ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ καθώς βρέθηκαν αλλεργιογόνες ουσίες. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων της, διενήργησε δειγματοληψία σε λευκό πιπέρι και κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης του δείγματος ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (σκόνη μουστάρδας), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.


Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πρόκειται για το προϊόν «πιπέρι λευκό τριμμένο αποξηραμένο» με την εμπορική ονομασία «Master Chef» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 560 γρ, με αριθμό παρτίδας 01878106317 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 10/2023, το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα για την ΜΑΡΤ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού 98 και Π. Ράλλη, ΤΚ 18233, Αγ. Ι. Ρέντης, από την ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε. «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», Αγ. Ι. Ρέντη 157 και Αιτωλοακαρνανίας 1, ΤΚ 18541 Πειραιάς.



 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο σινάπι (μουστάρδα) και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή:wwwnewsit.gr


Πατάτες στιφάδο αλά μοναστηριακά

 


Οι πατάτες στιφάδο είναι ένα πεντανόστιμο γρήγορο και θρεπτικό πιάτο ,  με πολίτικο αέρα και μοναστηριακή φιλοσοφία.

Μπορεί η λέξη στιφάδο να παραπέμπει στο κρέας, αλλά σαν τεχνική μπορεί να δώσει εξαιρετικής έμπνευσης πιάτα. Το μυστικό είναι στα καρυκεύματα, στο κόκκινο κρασί και φυσικά στα κρεμμύδια.

Για τη συγκεκριμένη συνταγή προτείνονται κόκκινα κρασιά από την ποικιλία Αγιωργίτικο που μεγαλώνει στην ΠΟΠ περιοχή της Νεμέας, ή κρασιά με βάση τη συγκεκριμένη ποικιλία. Τα αρώματα και οι γεύσεις από τα δαμάσκηνα, τα μπαχαρικά και τα μελωμένα κρεμμυδάκια συνδυάζονται εξαιρετικά με την πλούσια σε αρώματα και οξύτητα ποικιλία, που όμως δεν έχει έντονες τανίνες.

Επειδή όμως απουσιάζει το κρέας, θα μπορούσαμε να διαλέξουμε κι ένα ροζέ, επίσης Αγιωργίτικο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις πατάτες στιφάδο είναι:

500 γρ πατάτες baby καθαρισμένες (ή κανονικές, κομμένες σε μέγεθος της αρεσκείας μας)
15 κρεμμυδάκια για στιφάδο
20 δαμάσκηνα αποξηραμένα
500 γρ ντομάτα στον τρίφτη
½ κούπα κρασί κόκκινο
1 δαφνόφυλλο
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
½ κ.γ. ρίγανη
Κανέλα και μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Επί το έργον:

Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα δαμάσκηνα, την ντομάτα και το νερό.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 με 50 λεπτά (εξαρτάται το μέγεθος της πατάτας).

Πηγή: Pontos-news/ Σάββας Καρίπογλου