ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Πότε και για ποιους φεύγουν self test και μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

 


Οι εμβολιασμοί, οι οποίο «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς ανοίγουν το δρόμο για επιπλέον μέτρα χαλάρωσης στην καθημερινότητα μας το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται οι πλήρως εμβολιασμένοι από τις 15 Ιουνίου να μην έχουν την υποχρέωση υποβολής σε self test.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα της μάσκας ή μη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε δημόσιους, ανοιχτούς χώρους. Όσοι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ντόπιοι και τουρίστες, θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα στις διακοπές τους, στη βόλτα τους ή σε άλλες δραστηριότητες; 
Ήδη στα καταστήματα εστίασης η μάσκα… έχει κατέβει αφού δεν γίνεται πρακτικά αλλιώς.

Επιπλέον άλλες χώρες, όπως οι Η.Π.Α., έχουν ανακοινώσει ότι αίρεται η υποχρέωση της μάσκας στους πλήρως εμβολιασμένους. Ποιο πρωτόκολλο θα ακολουθήσει η Ελλάδα;

Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να εκπέμψει μήνυμα χαλάρωσης αλλά αυξημένης επαγρύπνησης, καθώς οι μεταλλάξεις είναι ακόμη εδώ…

Υπενθυμίζεται πως το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε το περασμένο καλοκαίρι προέβλεπε η μάσκα να είναι υποχρεωτική κατά κύριο λόγο στους εργαζόμενους στην εστίαση, και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

 Πηγή:www.newsit.gr

Μύκονος: Η «Μαριπόζα» Έλενα Κρεμίδου μοίρασε… υπογλώσσια με την κολλητή της σε καυτή φωτογράφιση

 


Η Έλενα Μαριπόζα Κρεμλίδου έγινε γνωστή μέσα από το Survivor και πλέον βρίσκεται για δουλειές στη Μύκονο…

Μετά το Survivor 4, η Έλενα Μαριπόζα Κρεμλίδου βάλθηκε να αναστατώσει και την Μύκονο! H πρώην παίκτρια του ριάλιτι του ΣΚΑΪ και διάσημη instagrammer με πάνω από 365 χιλιάδες followers, έκοψε ανάσες με τις σούπερ σέξυ πόζες της στο νησί των Ανέμων.

Η όμορφη Θεσσαλονικιά συμμετείχε σε φωτογράφηση που πραγματοποιήθηκε στην υπερπολυτελή TheaVilla με θέα τους Μύλους και την Μικρή Βενετία και πόζαρε στον φακό του γνωστού φωτογράφου Θέμη Ιακωβίδη προωθώντας τις δημιουργίες της φίρμας του brand που ίδρυσε η ίδια η Έλενα Κρεμλίδου μαζί με την κολλητή της.

Όπως θα δείτε στα αποκλειστικά backstage πλάνα του Mykonos Live TV, η πρώην survivor φορώντας σέξυ μαγιώ αποδεικνύει πόσο καυτό θηλυκό μπορεί να γίνει σκανδαλίζοντας τα αρσενικά. Η Μαριπόζα συνδύασε στην Μύκονο δουλειά και διακοπές περνώντας πολύ χρόνο με τον καλό της φίλο επιιχειρηματία Κώστα Γκαβέλα, δημιουργό της πρωτοποριακής εφαρμογής @mycelebgr και ιδιοκτήτη του La Scala, του κέντρου αισθητικής με την πιο πολυφωτογραφημένη σκάλα στο νησί των Ανέμων.


Πηγή:www.newsit.gr 







Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Καλοκαιρινό στιφάδο από το best seller βιβλίο μαγειρικής του Αγίου Όρους!

 


Το χταποδάκι στιφάδο είναι μια αυθεντική συνταγή από το Περιβόλι της Παναγία και το best seller βιβλίο μαγειρικής του Μοναχού Επιφάνιου «Μαγειρική του Αγίου Όρους».

Το χταπόδι, είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς μια μερίδα μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη B12, σελήνιο, σίδηρο,ενώ είναι και υψηλή πηγή χαλκού. Παράλληλα όμως μεγειρεμένο μαεστρικά ως στιφάδο με αυτή τη ξεχωριστή μοναστηριακή συνταγή, μπορεί να σας προσφέρει και ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 6 μερίδες χταποδάκι στιφάδο είναι: 

1 χταπόδι 1,5 με 2 κιλά

1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά (στο μέγεθος καρυδιού)

250 γραμμάρια κρασί

200 γραμμάρια λάδι

3-5 σκελίδες σκόρδο

5-6 δαφνόφυλλα

μαυροπίπερο σε σπυριά

5 με 6 καρφιά γαρύφαλλο

κανέλα σε ξύλο

πελτές ελάχιστος (προαιρετικά)

Επί το έργον:
Πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι μας σε σιγανή φωτιά για δύο ώρες περίπου. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια μήκους πέντε ή έξι εκατοστών. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα μας. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε τον ταβά μας σε σιγανή φωτιά με το λάδι και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε ώστε να

ροδίσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα σκόρδα, και σκεπάζουμε τον ταβά, αφήνοντας να βράσουν τα σκορδοκρέμμυδά μας για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.

Κατόπιν, βάζουμε το κρασί και τα δαφνόφυλλα και όλα τα μπαχαρικά, και από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια του χταποδιού. Μπορούμε, αν θέλουμε, να ρίξουμε και μια κουτάλα από το ζουμί του χταποδιού. Καλό θα είναι να βάλουμε χταποδόζουμο και όχι πελτέ. Αν δε βάλουμε χταποδόζουμο, τότε προσθέτουμε λίγο πελτέ, αφού τον αραιώσουμε πρώτα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά το φαγητό μας επί μία ώρα περίπου, πάντα σκεπασμένο, και δεν το ανακατεύουμε καθόλου, μόνο κουνάμε τον ταβά μας. Δοκιμάζουμε, και ανάλογα με την προτίμησή μας προσθέτουμε αλάτι, γιατί, όπως προαναφέραμε, τα χταπόδια είναι τα μόνα θαλασσινά που δε χρειάζονται αλάτι, επειδή έχουν το δικό τους.

Πηγή: mountathos-eshop.com