ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Μέτρα: Ανοίγουν αύριο mall, κέντρα αισθητικής και Μ. Δευτέρα αγορές με click inside στην Θεσσαλονίκη

 


Από το πρωί οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ειδικοί της επιτροπής ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των mall, των κέντρων αισθητικής αλλά και το μέτρο του click inside στο λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό και έγινε. Η επιτροπή είναι ναι σε όλα. Έτσι ίσως και από αύριο ανοίγουν τα mall και τα Κέντρα Αισθητικής και από την Μεγάλη Δευτέρα οι αγορές με click inside στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κοζάνη. Την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Η επιτροπή εξετάζει και τα μέτρα για την περίοδο του Πάσχα αλλά και το πως θα λειτουργήσει η εστίαση που ανοίγει στις 3 Μαΐου. Ανακοινώσεις για όλα αυτά θα γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση των έξι από τον Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

 Πηγή:www.newsit.gr


Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

 


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό: 

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το Σάββατο (24-04-2021) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021), με ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές προβλέπεται να εκδηλωθούν το Σάββατο:

α. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια.

β. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, από το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021).

Πηγή:www.newsit.gr

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Αγιορείτικες πιπερίες γεμιστές με «το ελιξήριο της αθανασίας»

 


Η αγιορείτικη κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά, καταφέρνουν να δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι πιπερίες γεμιστές με μανιτάρια.

Τόσο οι πιπερίες όσο και τα μανιτάρια είναι δύο λαχανικά υψηλής διατροφικής αξίας. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Γενικότερα, οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή.

Από την άλλη η διατροφική αξία των μανιταριών είχε εκτιμηθεί από αρχαιοτάτων  χρόνων. Ελιξήριο της αθανασίας τα αποκαλούσαν! Δεν είναι ακριβώς αυτή η άποψη των επιστημόνων που επικρατεί σήμερα, αλλά κάτι τέτοιο ίσχυε για τους αρχαίους Αιγυπτίους, όπως μαρτυρούν γραπτά 4.600 ετών. Οι Φαραώ, μάλιστα, είχαν θεσπίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο μόνο αυτοί και όχι οι κοινοί άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να τα γεύονται.

Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Συνεπώς, χρησιμοπούνται ιδιαίτερα από τους μοναχούς οι οποίοι δεν τρώνε κρέας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια:

8 πιπεριές για γέμισμα
2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα για κάθε πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 ώριμες ντομάτες
2 καρότα
Μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι, λάδι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα καρότα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγο λάδι και ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν ψηθούν οι πιπεριές από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη.

Πηγή: monastiriaka.gr