ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

19χρονος βγήκε από το κώμα και δεν ήξερε για την πανδημία του κορονοϊού

 


Ένας 19χρονος έπεσε θύμα τροχαίου την 1η Μαρτίου 2020. Ήταν λοιπόν σε κώμα σχεδόν έναν χρόνο και βγαίνοντας από αυτό δεν ήξερε ότι ο πλανήτης ολόκληρος συγκλονίζεται από την πανδημία του κορονοϊού. 

Ο Joseph Flavill, 19, είχε χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο επιστρέφοντας πεζός στο σπίτι του στο Τάτμπουρι της Βρετανίας. Ήταν 3 εβδομάδες πριν επιβληθεί το πρώτο lockdown στην Βρετανία.

Από τότε έμεινε 11 μήνες σε κώμα και πρόσφατα βγήκε από αυτό και πλέον μπορεί να μην είναι σε κατάσταση να μιλήσει αλλά αντιδρά με τα μάτια και χαμογελάει στους αγαπημένους του, ενώ κουνάει και τα άκρα του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τζο, όπως τον φωνάζουν οι δικοί του άνθρωποι, νόσησε με κορονοϊό 2 φορές ενώ ήταν σε κώμα.  

 Πηγή:www.newsit.gr


Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου με μανιτάρια

 


«Η μαγειρική είναι τέχνη. Θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Αν γίνεται αγγαρεία, κουράζει πολύ και δεν έχει αίσιο αποτέλεσμα», γράφει ο μοναχός Μωυσής Αγιορείτης στον πρόλογο του βιβλίου «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα.

Οι πατέρες που είναι επιφορτισμένοι με το διακόνημα του μάγειρα στο Άγιον Όρος με αγάπη ανάβουν τον φούρνο κι ετοιμάζουν τα υλικά για την μαγειρική τους. Στις συνταγές του χρησιμοποιούν άφθονα βότανα, λαχανικά, μυρωδικά και όσπρια. Παράλληλα, δεν σταματούν να προσεύχονται. Για τη σωτηρία της ψυχής τους, των αδελφών τους, όλων αυτών που θα γευθούν τα φαγητά τους. Το μεράκι τους, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούν και η προσευχή κατά το μαγείρεμα κάνουν τα φαγητά τους ασυναγώνιστα.

Δοκιμάστε μια παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για πατάτες στον φούρνο με αγριόπρασα ή μανιτάρια, σερβίρετε με χαμόγελο και χαρίστε στους αγαπημένους σας ένα υπέροχο γεύμα!

Υλικά
1 κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
1,5 φλιτζάνι λάδι
1 κρασοπότηρο λεμόνι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3- 4 εκ. Αν είναι μανιτάρια, τα κόβουμε ψιλές φέτες. Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες.

Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200ο C και ψήνουμε ώσπου να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και να είναι ξεροψημένες.

*Από το βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα Αγιορείτη

Πηγή: mountathos-eshop.gr

 


Η ΔΕΛΤΑ λανσάρει νέα προϊόντα από τις Μικρές Οικογενειακές Φάρμες

 


Το γάλα επιλεγμένων μικρών παραγωγών σε νέα φιλικότερη προς το περιβάλλον φιάλη, αλλά και νέο φρέσκο βιολογικό γάλα, καθώς και φρέσκο κατσικίσιο γάλα, φέρνει στις ελληνικές οικογένειες η ΔΕΛΤΑ.

Το φρέσκο γάλα της ΔΕΛΤΑ «Μικρές Οικογενειακές Φάρμες» συλλέγεται καθημερινά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ώστε να έχει κάθε οικογένεια στο ποτήρι της ένα πλούσιο, ανώτερης ποιότητας φρέσκο γάλα, με μεστή παραδοσιακή γεύση, όπως παλιά.

Διαχρονικά η εταιρεία αναδεικνύει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι μικροί Έλληνες παραγωγοί και συνεχίζει να τους στηρίζει, με δύο νέες γευστικές προτάσεις. Έτσι, καθώς οι «Μικρές Οικογενειακές Φάρμες» μεγαλώνουν, φέρνουν στην ελληνική οικογένεια το νέο φρέσκο Βιολογικό Γάλα, από πιστοποιημένες βιολογικές φάρμες και το νέο φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα, με πλούσια παραδοσιακή γεύση.

Επίσης, πιστή στη δέσμευση της για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους,  η ΔΕΛΤΑ καινοτομεί ακόμη μια φορά, φέρνοντας πρώτη το φρέσκο γάλα σε συσκευασία έως και 35% rPet, ανακυκλωμένο πλαστικό, σεβόμενη το περιβάλλον και τον πλανήτη και κάνοντας πράξη την υπόσχεση της να προστατεύει «κάθε τι που αξίζει».

Επιπλέον, μια ακόμη καινοτομία στη νέα συσκευασία, είναι και το μεταλλικό καπάκι, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην κατηγορία του γάλακτος.

Οι «Μικρές Οικογενειακές Φάρμες» της ΔΕΛΤΑ, ολοκληρώνονται με τη σειρά αυθεντικών γιαουρτιών, στραγγιστών αλλά και αγελάδος, με πλούσια γεύση όπως παλιά!

Πηγή:www.newsit.gr