ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Η γαριδομακαρονάδα του φτωχού!

 


Η γαριδομακαρονάδα αποτελεί αγαπημένο πιάτο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι σίγουρα ένα πιάτο με εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα!

Αυτή η γαριδομακαρονάδα εκτός από το ότι θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες στο έπακρο, προφέρει κι εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχει γαρίδες ιδανική επιλογή ενάντια στο οξειδωτικό στρες, ζυμαρικά ολικής αλέσεως για καλή λειτουργία του εντέρου, ελαιόλαδο για την υγεία του καρδιαγγειακού και λαχανικά για το ανοσοποιητικό κι όχι μόνο.

Τα υλικά που χρειαστούμε για τη γαριδομακαρονάδα είναι:

2 κούπες περίπου καθαρισμένες μικρές γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κανονικές ντομάτες τριμμένες (περίπου 450
ml ήταν στο multi ο
πολτός)
ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας ούζο ή 1/3 κούπας λευκό κρασί
Λίγο αλάτι και πιπέρι
300 γραμμάρια μακαρόνια λεπτά
Αλάτι
2 κουταλιές
ελαιόλαδο

Επί το έργον:

Αφού ετοιμάσουμε τις γαρίδες, κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο στην
κατσαρόλα μας.
Σβήνουμε με το ποτό και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά της και προσθέτουμε το μαϊντανό
 και το αλατοπίπερο.
Βάζουμε και λίγο από το …γαριδόζουμο (2-3 κουταλιές) και
 μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και
 κατεβάζουμε από το μάτι τη σάλτσα μας.
Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό που έχουμε κρατήσει από τις γαρίδες αφού συμπληρώσουμε με κατάλληλη ποσότητα νερό μέσα στο οποίο βάζουμε μια κουταλιά λάδι και λίγο αλάτι , να μείνουν
al dente.
Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με την άλλη κουταλιά του λαδιού.
Ρίχνουμε
 στην κατσαρόλα τη μισή από τη σάλτα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας 2-3 κουταλιές από την υπόλοιπη σάλτσα σε κάθε πιάτο και αν δεν νηστεύουμε λίγο τριμμένο τυρί.

Πηγή: mednutrition.gr


Μοναστηριακή συνταγή: Κάβουρες γιαχνί!

 


Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι μοναχοί χρησιμοποιώντας απλά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αξίζει σίγουρα να «τολμήσετε» τους: κάβουρες γιαγνί!

Για να φτιάξουμε κάβουρες γιαχνί θα χρειαστούμε: 2 κάβουρες μεγάλους, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι λάδι, 1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη.

Επί το έργον:

Ρίχνουμε τους κάβουρες σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 40 λεπτά. Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί, όπου έβρασαν οι καβούρες, και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί. Αφήνουμε αυτή τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις βρασμένες καβούρες, αφού πρώτα τους κάνουμε από πάνω μια τομή με κοφτερό μαχαίρι. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε σκεπασμένες σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και τις κατεβάζουμε.

Πηγή:monastiriaka


Πέθανε η «Μεξικανή Κιμ Καρντάσιαν»

 


Mια νεαρή influencer, η 30χρονης Joselyn Cano, γνωστή και ως η «Μεξικανή Κιμ Καρντάσιαν» πέθανε σύμφωνα με τους θαυμαστές της κατά την διάρκεια πλαστικής επέμβασης ανόρθωσης γλουτών. 

Η οικογένειά της δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατό της αλλά η κηδεία της μεταδόθηκε μέσω YouTube, από το γραφείο κηδειών «Akes Family Funeral Home» στο Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνια όπου έμενε. 

Ο θάνατός της σύμφωνα με όσα γράφονται στην περιγραφή του βίντεο επήλθε στις 7 Δεκεμβρίου.

Ένα άλλο μοντέλο η Lira Mercer έγραψε στο twitter: «Ω Θεέ μου η Joselyn Cano πέθανε στην Κολομβία κατά την διάρκεια επέμβασης αυτό είναι άγριο».

Η influencer, σχεδιάστρια μαγιό και μοντέλο, είχε ταξιδέψει στις αρχές του μήνα στην Κολομβία για πλαστική επέμβαση. Η «Μεξικανή Κιμ Καρντάσιαν», ενημέρωσε τελευταία φορά την σελίδα της στο Instagram στις 7 Δεκεμβρίου.

Η Cano έχει πάνω από 12 εκατομμύρια followers. Στην σελίδα της στο LinkedIn σημειώνεται ότι είχε σπουδάσει μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.


Πηγή:www.newsit.gr