ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Απίστευτες εικόνες! Τα 9 μποφόρ τούμπαραν ακόμα και το πιάνο του πλοίου! [pics]

Απίστευτες εικόνες! Τα 9 μποφόρ τούμπαραν ακόμα και το πιάνο του πλοίου! [pics] | Newsit.gr

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες μέχρι και το… πιάνο στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου έχει αναποδογυρίσει ενώ παράλληλα στα καταστήματα η εικόνα ήταν σοκαριστική. Όλα τα προϊόντα είχαν πέσει από τα ράφια στο πάτωμα ενώ η φουρτούνα αναποδογύρισε ψυγεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Εφιαλτικές ήταν οι στιγμές που πέρασαν οι επιβάτες του πλοίου που δεν πίστευαν στα μάτια τους τα όσα προκάλεσε η θαλασσοταραχή. Οι άνεμοι έπνεαν 9 μποφόρ δημιουργώντας κύματα που ταρακουνούσαν όλο το πλοίο.
 
 
Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, κανένας δεν βγήκε στα εξωτερικά καταστρώματα με τους περισσότερους να παραμένουν στις καμπίνες τους περιμένοντας να περάσει η φουρτούνα. Την ίδια ώρα, το προσωπικό του πλοίου βρίσκονταν στο πλευρό των επιβατών, κρατώντας τους ασφαλείς, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να βάλουν μία τάξη.
Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρία, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.
Πηγή: CretaPost

Τραγωδία στον αέρα! Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες στην Ρωσία!

Τραγωδία στον αέρα! Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες στην Ρωσία! | Newsit.gr

Όταν «έσκασε» η είδηση πως ένα αεροσκάφος στην Ρωσία αγνοείται, το μυαλό όλων πήγε στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Το οποίο τελικά επιβεβαιώθηκε: Το Antonov An-148, της αεροπορικής εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.

«Το αεροσκάφος χάθηκε λίγο μετά την απογείωση»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας.
Ο προορισμός του ήταν το Orsk, μια πόλη κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν. 

Εντόπισαν το σημείο της συντριβής στην Ρωσία

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το rt.com, αναφέρουν πως το σημείο όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος έχει εντοπιστεί από αέρος. Και συγκεκριμένα στην εξοχή κοντά στη Μόσχα. Τις πληροφορίες αυτές έδωσε ένα μέλος της ομάδας διάσωσης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Βρίσκεται στο έδαφος στην περιφέρεια Ramensky. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο», δήλωσε ακόμη η πηγή. Νωρίτερα, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε πως έστειλε πολυμελείς ομάδες διάσωσης στο σημείο της συντριβής.
Εδώ να σημειωθεί πως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, η πρόσβαση στο σημείο μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια! Το χιόνι είναι πυκνό και δεν μπορούν να περάσουν οχήματα για να φτάσουν στο σημείο!

Ξεκινούν άμεσα έρευνα!

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως ρωσική επιτροπή ξεκινά άμεσα έρευνα γύρω από τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος στην Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Maksim Sokolov, μετέβη άμεσα στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι πληροροφίες για το σημείο της συντριβής και για τους επιβαίνοντες

Όπως μεταδίδει το rt.com, το αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντά είναι ένα Antonov An-148. Ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Saratov Airlines. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετέφερε συνολικά 71 ανθρώπινες ψυχές: 65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.
«Το αεροσκάφος φέρεται να συνετρίβη έξω από το χωριό Argunovo στην Μόσχα«. Αυτό τόνισε νωρίτερα πηγή στο πρακτορείο Interfax. Η οποία συμπληρώνει: «Το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν είχαν καμία ελπίδα«.

Αυτό είναι το μοντέλο του αεροσκάφους

Όπως προαναφέραμε, το αεροσκάφος είναι ένα Antonov An-148 της Saratov Airlines. Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια πτήση ενός ίδιου αεροσκάφους της συγκεκριμένης εταιρείας.

πηγή:www.newsit.gr

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Πώς διατηρείται καλύτερα το ψωμί – Τι γίνεται όταν μπαίνει στο ψυγείο…

ψωμί

Σε όλους μας αρέσει το ψωμί περισσότερο, όταν είναι φρέσκο. Αλλά πολλές φορές, είτε λόγω έλλειψης χρόνου για να πάμε να αγοράσουμε ψωμί, είτε επειδή είχαμε πάρει πολύ ψωμί πιο πριν και έχει μείνει, καταλήγουμε να καταναλώνουμε “μπαγιάτικο” ψωμί.

Αλλά πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το ψωμί όσο πιο καλό γίνεται για όσες περισσότερες μέρες είναι δυνατόν;

Ας κάνουμε το ψωμί... ψίχουλα

Το ψωμί είναι ουσιαστικά ένα "δίκτυο μορίων" από πρωτεΐνες στο αλεύρι σίτου (γλουτένη) και από μόρια αμύλου. Αιωρούμενο σε αυτό το δίκτυο των μορίων είναι το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τη ζύμωση της μαγιάς μέσα στη ζύμη. Αυτό του δίνει την αφράτη υφή του.
Όταν η ζύμη θερμαίνεται στο φούρνο, τα μόρια αμύλου αποδυναμώνονται και επιτρέπουν σε μόρια του νερού να εισέλθουν ανάμεσα στις αλυσίδες των μορίων ζάχαρης και να συνδεθούν μαζί τους. Αυτό διογκώνει το άμυλο και αρχίζει να μαλακώνει.
ψωμί
Η μοριακή δομή του ψωμιού ανάλογα με την κατάστασή του: ζύμη (dough), φρέσκο ψωμί (fresh bread) και μπαγιάτικο ψωμί(stale bread)
Μόλις αρχίζει η ψύξη (ουσιαστικά από τη στιγμή που θα βγει από το φούρνο) η διαδικασία αρχίζει να αντιστρέφεται και τα μόρια αμύλου αρχίζουν να “στεγνώνουν” ή να κρυσταλλώνουν και σκληραίνουν ξανά, μια διαδικασία γνωστή ως “αναδιαμόρφωση”. Ένα άλλο παράδειγμα μιας παρόμοιας διαδικασίας μπορεί να παρατηρηθεί αφήνοντας ένα βάζο μέλι χωρίς καπάκι. Με την πάροδο του χρόνου, θα αφυδατωθεί και το μόνο που θα μείνει να μείνει θα είναι κόκκοι από σκληρά λευκά μόρια γλυκόζης (κρύσταλλα ζάχαρης).

Πώς διατηρείται λοιπόν καλύτερα το ψωμί: στο ψυγείο ή έξω από αυτό;

Αν βάζετε το ψωμί στο ψυγείο, “για να διατηρηθεί περισσότερο”, τότε καταφέρνετε το ακριβώς αντίθετο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια του νερού αποσπώνται από τα μόρια αμύλου και τα μόρια του αμύλου αρχίζουν να παίρνουν το αρχικό τους σχήμα και να σκληραίνουν και πάλι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου επιταχύνουν τη διαδικασία αφυδάτωσης σχεδόν κατά 6 φορές πιο γρήγορα μέσω αυτής της διαδικασίας.
Αυτός είναι ο λόγος που τα φρούτα και τα λαχανικά διαρκούν περισσότερο στο ψυγείο. Στην περίπτωσή τους, η διαδικασία αφυδάτωσης επιβραδύνει τη φυσική “αποικοδόμηση” που προκαλείται στη σύνθεσή τους από την παρουσία των μορίων του νερού.
Έτσι, προκύπτει ότι το ψωμί διατηρείται καλύτερα και περισσότερο όταν το αφήνουμε έξω από το ψυγείο και σε “θερμοκρασία δωματίου”. Γι' αυτό και θα παρατηρήσετε τον χειμώνα, με πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ότι το ψωμί “χαλάει” πιο γρήγορα.
Βέβαια, αυτά ισχύουν για την ψύξη και όχι για την κατάψυξη, αφού εκεί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες. Είναι γνωστό ότι αν βάλετε φρέσκο ψωμί στην κατάψυξη του ψυγείου σας, τότε αυτό θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όταν το αποψύξετε ακόμα και μετά από πολλές εβδομάδες.