ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Μεγάλο Σάββατο: Έθιμα της ημέρας

Μεγάλο Σάββατο: Έθιμα της ημέρας

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού. Είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου κατά το οποίο νηστεύεται και το λάδι.

Θρήνος στην Αχαΐα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 7χρονη που πήγαινε στον Επιτάφιο

Θρήνος στην Αχαΐα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 7χρονη που πήγαινε στον Επιτάφιο

- Τραγικό τέλος βρήκε 7χρονη στα Σαγέικα της Κάτω Αχαΐας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Εθνική Πατρών – Πύργου
- Συνελήφθη η οδηγός του αυτοκινήτου για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα
- Διέσχιζε το οδόστρωμα για να πάει στην περιφορά του Επιταφίου η άτυχη μαθήτρια








Τραγικό τέλος βρήκε αργά χθες το βράδυ μία επτάχρονη στα Σαγέικα της Κάτω Αχαΐας, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 45χρονη και κινείτο στην νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, με κατεύθυνση προς Πύργο, παρέσυρε την επτάχρονη, την στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα, στην περιοχή των Σαγέικων.

Η ανήλικη αμέσως μετά διεκομίσθη στο κέντρο υγείας της Κάτω Αχαΐας, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Η οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και στην συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δοκιμάστε αυτές τις μοναστηριακές συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις μοναστηριακές συνταγές

Δοκιμάστε απλές και νόστιμες συνταγές από το Αγιο Όρος.

Μακαρόνια με ταραμά της Γερόντισσας Πάνσεμνης 


Υλικά:
μισό κιλό μακαρόνια
200 γραμμάρια ταραμάς
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαϊντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για μία ώρα, να ξαλμυρίσει. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε την ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν¨το νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τη σάλτσα.
Σουσαμόπιτα


Υλικά:
½ κιλό σουσάμι
3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
κανέλα
γαρίφαλο σκόνη
1 κιλό φύλλα κρούστας
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
καλαμποκέλαιο για άλειμμα
Σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό
Πλένουμε, καβουρντίζουμε και σπάζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Στρώνουμε 7-8 φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι. Κατόπιν αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα για γέμιση. Στο τέλος αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα. Μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και τη σιροπιάζουμε.

Αγιορείτικη ψαρόσουπα


Υλικά:
1 κιλό ψάρια διάφορα για βραστά
2 κρεμμύδια
1 μάτσο σέλινο
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες
¼ φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο. Όταν βράσουν όλα καλά, βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από το μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές, που τις πετάμε. Σουρώνουμε τα ψάρια, τα πετάμε και βάζουμε το καθαρό ζουμί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.

 Ρυζόγαλο με ταχίνι

Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
ξύσμα 2 λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα, τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλα.

Όλες οι συνταγές είναι από το http://www.monastiriaka.gr/.