ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Έρχεται το πιο κρύο Πάσχα των τελευταίων ετών

Έρχεται το πιο κρύο Πάσχα των τελευταίων ετών

Τις πρώτες εικόνες του καιρού για το φετινό Πάσχα και την Μεγάλη Εβδομάδα, μας δίνει το Αμερικανικών προδιαγραφών μοντέλο πρόβλεψης CFS.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα άστατο καιρό με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τα βουνά σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, γεγονός πολύ θετικό για τα χιονοδρομικά κέντρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιο θα επιλέξουν να κάνουν εκεί Πάσχα.

Φαίνεται το χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα να μένει ως τουλάχιστον και το Πάσχα αν επαληθευτούν φυσικά τα προγνωστικά στοιχεία του CFS μοντέλου. Γενικότερα θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, να κατεβαίνουν ασυνήθιστα χαμηλά για Απρίλιο μήνα, ρίχνοντας τον υδράργυρο σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος αν αναλογιστούμε πως τα τελευταία χρόνια, το Πάσχα έχουμε καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες, φέτος το Πάσχα μπορεί να λάβει την σκυτάλη του πιο ψυχρού Πάσχα των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.
Γενικότερα πάντως, ο καιρός θα θυμίζει Χειμώνα ως και τον Απρίλιο, κάτι που είχε συμβεί ξανά το 2003, όπου είχε χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη.


πηγή:www.e-radio.gr

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αυτά μην τα φάτε ΠΟΤΕ μετά την ημερομηνία λήξης

ημερομηνία λήξης

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πετάξετε επιτόπου στα σκουπίδια. Η βιομηχανία τροφίμων έχει κάνει αρκετές έρευνες για να προσδιορίσει ακριβώς ποιες τροφές παράγουν επικίνδυνα βακτήρια και πότε.
Για να είναι πάντα σίγουροι, ότι κανείς μας δεν θα πάθει τίποτα, βάζουν την ημερομηνία λήξης στην συσκευασία λίγες ημέρες, μερικές φορές, ακόμη και λίγες εβδομάδες, πιο νωρίς από την πραγματική στιγμή που η τροφή αυτή “χαλάει”.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση κάποιων τροφών μετά την ημερομηνία λήξης τους δεν είναι επικίνδυνη. Αυτή είναι η λίστα των top 6 τροφών που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώσετε από την στιγμή που θα παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.
Αυγά
ημερομηνία λήξης
Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που αρρωσταίνουν από κάποια τρόφιμα, ή παθαίνουν δηλητηριάσεις, είναι επειδή κατανάλωσαν κάποια τροφή που περιείχε αυγά.
Κοτόπουλο
ημερομηνία λήξης
Ο καθένας έχει ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που έχουν πάθει ζημιά από κοτόπουλο που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά. Αν το βάλετε στην κατάψυξη θα επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του για μερικούς μήνες, αλλά μετά την απόψυξη, φροντίστε να μαγειρέψετε καλά το κρέας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να προσβληθείτε από E. Coli.
Αλλαντικά
ημερομηνία λήξης
Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και με τ' αλλαντικά, αφού υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια, ή E.coli. Το να αναπτύξουν επικίνδυνα βακτήρια είναι, δυστυχώς, πολύ συχνό φαινόμενο στα επεξεργασμένα και προσυσκευασμένα κρέατα.
Μαλακά τυριά
ημερομηνία λήξης
Όταν ακόμα και τα σκληρά τυριά αναπτύσσουν μούχλα, μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει με τα μαλακά τυριά, τα οποία έχουν πολύ περισσότερη υγρασία. Αν περάσει η ημερομηνία λήξης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για λιστέρια από ένα μουχλιασμένο κομμάτι. Πετάξτε τα μαλακά τυριά, αν δείτε ότι έχουν μούχλα
Οστρακοειδή
ημερομηνία λήξης
Από τη στιγμή που έχουν κάποιο οστρακοειδές χαλάσει, γίνεται εξαιρετικά δυσώδες και βγάζει εμφανώς περισσότερη “γλίτσα”, οπότε μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι απαγορεύεται να το φάτε. Αλλιώς μπορεί να σας προκαλέσει μια ενδεχομένως θανατηφόρα λοίμωξη του αίματος από ένα βακτήριο που ονομάζεται V. vulnificus.
Μαλάκια
ημερομηνία λήξης
Όπως και τα στρείδια, έτσι και τα μαλάκια, όπως οι γαρίδες, τείνουν να αναπτύσσουν βακτήρια ακόμα και αν είναι σχετικά φρέσκα ή κατεψυγμένα. Από τη στιγμή που απομακρύνονται από τη θάλασσα, ξεκινάει μια αντίστροφη μέτρηση για βακτηριακή μόλυνση. Γι' αυτό και τα μαλάκια πρέπει πάντοτε να καταναλώνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας κλείνει ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Θεσσαλονίκης

LU

Ένα μπαρ δημιουργημένο στις αρχές του 1978, με στοιχεία που παρέπεμπαν σε pub του εξωτερικού, ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει τους θαμώνες του.
Ο λόγος για το ''Λούκυ Λουκ'' (Πρ. Κορομηλά 58), το οποίο μετά από 40 χρόνια λειτουργίας μας καλεί σε ένα τελευταίο πάρτυ το Σάββατο 25 Μαρτίου από νωρίς το βράδυ μέχρι... νωρίς το επόμενο πρωί.
Όπως γράφουν οι διοργανωτές του σε σχετική ανακοίνωση στο facebook:
''Τέλος εποχής μετά από 40 χρόνια το θρυλικό λουκυ λουκ κλείνει τις πόρτες του και σας καλεί για ένα Τελευταίο (πάρτυ δεν το λες).ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν τα 3 τελευταία χρόνια σας περιμένουμε όλους!!!!! That's all folks''.
llllllll


πηγή:www.huffingtonpost.gr