ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Θλίψη στην κηδεία της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη - Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένη ηθοποιό

Θλίψη στην κηδεία της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη - Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένη ηθοποιό 

Θλίψη σε όσους τη γνώρισαν μέσα από τις ταινίες και τους ρόλους τους της στο θέατρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη. Η σύντροφος της ζωής του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Η κηδεία της έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Αθανάσιο του Μαρκόπουλου Ωρωπού, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Συντετριμμένοι ο γιος της Κωνσταντίνος και η εγγονή της Ευαγγελία. 

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν ο Σπύρος Μπιμπίλας, η χήρα του Γιώργου Βασιλείου, Λία, ο Γιώργος Γεωργίου, ο Μάκης Κωστίνης και πολλοί ακόμη. 


Σπύρος Μπιμπίλας

Ποια ήταν η Ευαγγελία Σαμιωτάκη:

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934. Στα 18 της παντρεύτηκε τον Σπύρο Καλογήρου και έμεινε μαζί του μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

Ο θάνατος της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη, έγινε γνωστός από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση στο facebook: «Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη ... μάνα ΜΟΥ μου σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση... καλό ταξίδι καλή μου κυρία...».



Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και είχε παίξει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις, συχνά με τον σύζυγό της με τον οποίον συνεργάστηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες.

Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ήταν «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969), «Η παριζιάνα, (1969), «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» (1973), «Γυναικοκρατία» (1973), «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973), «Καθένας με την τρέλα του...» (1980) κ.ά.


Η εγγονή της Ευαγγελίας Σαμιωτάκη και ο γιος της Κωνσταντίνος Καλογήρου

Ο Γολγοθάς που ζούσε τα τελευταία χρόνια

Πριν λίγα χρόνια η αγαπημένη του ελληνικού κινηματογράφου έπαθε γάγγραινα στο πόδι της, αποτέλεσμα ενός προβλήματος που είχε χρόνια και την ανάγκασε να κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι. Η κατάσταση αυτή απαιτούσε άμεσα χειρουργείο και το 2013 ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα του ποδιού της, αλλά δυστυχώς τρία χρόνια μετά το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί και εκείνη αποφάσισε να προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού της. 

“Τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία γιατί το αριστερό μου πόδι έχει προσβληθεί από ένα ισχυρό μικρόβιο και γι' αυτόν το λόγο έχω πάρει του κόσμο την αντιβίωση χωρίς αποτέλεσμα”, αποκάλυψε η Ευαγγελία Σαμιωτάκη στην Espresso στις αρχές του 2016 και συμπλήρωσε: “Μετρώντας τα υπέρ και τα κατά πήρα αυτήν τη δραστική απόφαση για να μπορέσω να ηρεμήσω και να ζήσω όσα χρόνια μου απομένουν”. 

Γνωρίζοντας πως η συνεχής λήψη αντιβίωσης μπορεί να προσβάλλει τα ζωτικά της όργανα, η Ευαγγελία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη δραστική απόφαση, για να μπορέσει να ζήσει... Ένα χρόνο μετά, όμως, ήρθε το τραγικό φινάλε που γέμισε με θλίψη τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Λία Βασιλέιου




Μάκης Κωστίνης


Γιώργος Γεωργίου


Γιώργος Λαμπάτος



πηγή:www.tlife.gr

Απίστευτο: Πόσες θερμίδες έχει ένα σουβλάκι και πόσες μια χωριάτικη σαλάτα

σουβλάκι

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα και μόνο είδος φαγητού για να το αναδείξουμε ως το “εθνικό” μας “fast food”, τότε το σουβλάκι θα έβγαινε πρώτο παμψηφεί. Επίσης, αν διαλέγαμε ένα είδος “εθνικής” σαλάτας, τότε αυτή θα ήταν η χωριάτικη.

Τι γίνεται λοιπόν όταν σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα συγκρούονται με διατροφικούς όρους; Ο διατροφολόγος Leslie Barrie από το Health.com κάνει τον... διαιτητή και βγάζει νικητή.
- Το σουβλάκι με γύρο και τζατζίκι έχει περίπου 760 θερμίδες με 47γρ λιπαρών (17γρ κορεσμένων λιπαρών), 3γρ ίνες και 54γρ υδατάνθρακες.
- Η χωριάτικη έχει περίπου 460 θερμίδες με 28γρ λιπαρών (7γρ κορεσμένων λιπαρών), 5γρ ίνες και 18γρ υδατάνθρακες.
Από εκεί και πέρα, ο Barrie υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν η χωριάτικη έχει πολλά λιπαρά από τη φέτα, τις ελιές και το ελαιόλαδο, είναι ως επί το πλείστον καλά λιπαρά και το γεύμα συνολικά εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο σε λιπαρά και θερμίδες από ό,τι ένα σουβλάκι με γύρο.
Το κυριότερο διατροφικό μειονέκτημα του “πιτόγυρου” δεν είναι η πίτα ή το τζατζίκι. Είναι το ίδιο το κρέας. Είτε είναι χοιρινός, είτε όχι, ο γύρος έχει πάρα πολλά λιπαρά ανά 100γρ. Και αυτά τα λιπαρά δεν είναι “καλά” λιπαρά.
Επιπλέον, η χωριάτικη σαλάτα μπορεί να “υπερηφανεύεται” για περισσότερες φυτικές ίνες από τα λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια και οι ντομάτες, που έχουν σημαντικές ποσότητες από βιταμίνες Α και C.
Τελικός νικητής λοιπόν είναι η χωριάτικη. Αλλά προσοχή: Αν μαζί με την χωριάτικη καταναλώσετε και 2-3 φέτες ψωμί (...κλασική ελληνική συνήθεια...) τότε η σύγκριση ακυρώνεται!
Επίσης, αν το σουβλάκι σας έχει αλάδωτη πίτα, καθαρό από λίπη κρέας (όσο είναι δυνατόν) και καθόλου σάλτσες κλπ, τότε συνολικά είναι ένα πλήρες γεύμα χωρίς τόσες πολλές θερμίδες.
Η απόφαση είναι δική σας. Περί ορέξεως, άλλωστε...
πηγή:Health.com 

Προσοχή με αυτές τις ουσίες στο σπίτι: Μην τις αναμείξετε ΠΟΤΕ – Δείτε γιατί

ουσίες

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο του συνδυασμού διαφορετικών οικιακών καθαριστικών.

Το πρόβλημα είναι ότι αναμιγνύοντας κάποιες ουσίες, μπορεί να δημιουργήσετε επιβλαβείς πτητικές ενώσεις (χημικά αέρια) που έχουν πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία την δική σας αλλά και της οικογένειάς σας που ζει στον ίδιο χώρο.
Δείτε προσεκτικά ποιές ουσίες σε προϊόντα καθαρισμού δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναμειγνύετε στο σπίτι:
Δύο διαφορετικά καθαριστικά: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αναμιγνύετε το καθαριστικό για τα παράθυρα με λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης, θα πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να συνδυάζετε αυθαίρετα χημικές ενώσεις, επειδή κάθε προϊόν καθαρισμού έχει δημιουργηθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο.
Οινόπνευμα εντριβής και χλωρίνη: Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα απαγορευτικός! Είναι ένα μείγμα χλωροφορμίου και υδροχλωρικού οξέος. Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε αυτόν το συνδυασμό.
Χλωρίνη με αμμωνία: Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε θανατηφόρες εξατμίσεις. Παράγει κυρίως χλωραμίνες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μάτια σας και είναι πολύ επικίνδυνες αν έχετε τις εισπνεύσετε.
Χλωρίνη με ξύδι: Οποιοδήποτε είδος οξέος θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό του. Το γεγονός ότι και το ξύδι είναι ένα είδος οξέος, κάνει αυτόν το συνδυασμό πραγματικά επιβλαβή. Όταν αναμιγνύονται αυτά τα δύο, το προϊόν είναι ένα θανατηφόρο μείγμα αερίων χλωρίου.
Μαγειρική σόδα και ξύδι: Είναι δύο υλικά που προτείνονται και είναι όντως ευεργετικά για πολλές χρήσεις πέραν της μαγειρικής, αλλά απαιτούν μεγάλη προσοχή. Η μαγειρική σόδα είναι βάση και το ξύδι είναι όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν τα συνδυάζετε μαζί παίρνετε ουσιαστικά νερό και οξικό οξύ νατρίου. Το ξύδι κάνει επίσης τη μαγειρική σόδα να “κοχλάζει”, και εάν τα συνδυάσετε και τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο, το μείγμα μπορεί να σκάσει.
Οξυζενέ και ξύδιΑν και αυτός ο συνδυασμός είναι εν πολλοίς ασφαλής, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Μπορείτε να εφαρμόσετε το ένα μετά το άλλο σε μία επιφάνεια, αλλά ενδιαμέσως να την σκουπίσετε, ωστόσο δεν θα πρέπει να τα συνδυάσει αυτά τα δύο υλικά μέσα στο ίδιο δοχείο. Αν τα ανακατέψετε αυτά τα δύο μαζί, αυτό που παίρνετε είναι υπεροξικό οξύ, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, τα μάτια και το αναπνευστικό σας σύστημα.