ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Live: Νέο θρίλερ! Άφαντο το Airbus της EgyptAir με 66 επιβαίνοντες – Διαψεύδει ο στρατός πως εξέπεμψε SOS - Μαρτυρία σοκ: Είδα φλόγες στον ουρανό

Live: Νέο θρίλερ! Άφαντο το Airbus της EgyptAir με 66 επιβαίνοντες – Διαψεύδει ο στρατός πως εξέπεμψε SOS - Μαρτυρία σοκ: Είδα φλόγες στον ουρανό

- Η πτήση MS804 χάθηκε 1,5 λεπτό αφού βγήκε από το FIR Αθηνών
- EgyptAir: Το αεροπλάνο εξέπεμπψε SOS στις 04:26 (δυο ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ)! - Αιγυπτιακός στρατός: Δεν λάβαμε κανένα σήμα από το αεροσκάφος!
- Συνετρίβη στη θάλασσα εκτιμούν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι - Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας
- Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζονται: Έκρηξη βόμβας, ανθρώπινο λάθος, βλάβη ή τρομοκρατική επίθεση μέσα από τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου
- EgyptAir: Η Ελλάδα ανέλαβε το συντονισμό για την Έρευνα και Διάσωση
- Το Airbus της Egypt Air απογειώθηκε από το Παρίσι για το Κάιρο
- Reuters: Μαρτυρία καπετάνιου στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας: Είδα φλόγες στον ουρανό
- 10 λεπτά πριν εξαφανιστεί η τελευταία επικοινωνία των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου του Καΐρου - Δεν ανέφεραν κανένα πρόβλημα
- Εμπειρότατος ο πιλότος, είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου - Ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης
- Οι εθνικότητες των επιβαινόντων: 15 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 2 Ιρακινοί, 1 Κουβεϊτιανός, 1 Σαουδάραβας, 1 Σουδανός, 1 πολίτης από το Τσαντ, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Καναδός

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ






















Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις με το θρίλερ που βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016) σε πλήρη εξέλιξη. Αεροσκάφος της Egypt Air που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Charle de Gaulle στο Παρίσι με προορισμό το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 02:45 τα ξημερώματα και ενώ είχε μπει στο FIR της Αιγύπτου.
Ανάμεσα στους 56 επιβάτες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Egypt Air, βρίσκονται ένα παιδί και δυο βρέφη. Ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 23:09 από το Παρίσι και χάθηκε στις 02:45. Την ώρα που χάθηκε πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών, στα 11.300 μέτρα, και είχε μπει στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.


ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ newsit.gr

«Ξέχασε» να φορέσει εσώρουχα η Μπέλα Χαντίντ -Με άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα στις Κάννες [εικόνες] Πηγή: «Ξέχασε» να φορέσει εσώρουχα η Μπέλα Χαντίντ -Με άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα στις Κάννες [εικόνες]

(ΑΠΕ/ EPA)

Μπορεί το φόρεμά της να ήταν σε τόνους που προσέγγιζαν εκείνους του κόκκινου χαλιού, αλλά σε καμία περίπτωση η Μπέλα Χαντίντ δεν πέρασε απαρατήρητη.
Το μοντέλο έκανε μία άκρως αποκαλυπτική εμφάνιση στις Κάννες, στην πρεμιέρα της ταινίας «La Fille Inconnue». Αν και επέλεξε μακρύ φόρεμα, αυτό κάλυπτε μόνο τα απολύτως... απαραίτητα- στοιχειωδώς.
Μπορεί ο «κανόνας» να λέει ότι μία γυναίκα πρέπει να διαλέξει ένα σημείο του σώματός της που θα αποκαλύψει, η Χαντίντ ήταν μάλλον αναποφάσιστη. Και περπάτησε στο κόκκινο χαλί με φόρεμα που άφηνε σχεδόν σε κοινή θέα το στήθος της, ήταν εξώπλατο και είχε σχίσιμο που έφτανε σχεδόν μέχρι τη μέση της.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κάνουν το νερό... κρασί – Έρχεται και η συνθετική σαμπάνια (VIDEO)

Κάνουν το νερό... κρασί – Έρχεται και η συνθετική σαμπάνια (VIDEO)



Όταν στο σχολείο μαθαίναμε για το θαύμα του Ιησού στο γάμο της Κανά, όταν μετέτρεψε το νερό σε κρασί, καθώς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως 2016 χρόνια μετά αυτό θα ήταν πιθανό να το κάνει όχι ένας Θεάνθρωπος αλλά ένας... κανονικός άνθρωπος. Κι όμως, οι ιδρυτές της οινοποιίας Ava Winery υποστηρίζουν πως βρήκαν τον τρόπο να μετατρέψουν το νερό σε κρασί. Προσεχώς και σε σαμπάνια!








Η νεοσύστατη εταιρία από την Καλιφόρνια με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, υποστηρίζει ότι έφτιαξε συνθετικό κρασί που δεν προέρχεται από σταφύλια, αλλά από αιθανόλη και άλλες αρωματικές ουσίες και το οποίο -υποτίθεται ότι- έχει γεύση κρασιού.
Οι ιδρυτές της Ava Winery, η Μάρντον Τσούα και ο Άλεκ Λι, σύμφωνα με το «New Scientist», υποστηρίζουν ότι η εταιρία τους «μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά».
Παραδοσιακά το κρασί παράγεται από τη ζύμωση σταφυλιών και η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα. Θα μπορούσε άραγε ποτέ να υπάρξει συνθετικό κρασί και μάλιστα όχι από σταφύλια; Οι Τσούα και Λι ισχυρίζονται ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν καταφέρει να συνθέσουν κρασί που απομιμείται τη γεύση του ιταλικού αφρώδους οίνου Moscato d' Αsti και ετοιμάζονται να κάνουν κάτι ανάλογο με την εξίσου γνωστή γαλλική σαμπάνια Dom Perignon.
Στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να δημιουργηθούν με χημικό τρόπο και άλλες συνθετικές ουσίες, όπως βανίλια ή λεμονάδα όχι από λεμόνια, αλλά η περίπτωση του κρασιού είναι πιο πολύπλοκη, καθώς ένα μπουκάλι του περιέχει περίπου 1.000 διαφορετικές ουσίες.

Οι χημικοί της Ava Winery ανέλυσαν τη σύνθεση ορισμένων επώνυμων κρασιών, απομόνωσαν μερικά μόρια-κλειδιά που προσδίδουν χαρακτηριστικές γεύσεις και, αφού τα ανακάτεψαν σε διάφορες αναλογίες, άρχισαν τα τεστ γευσιγνωσίας.
Αν και άλλοι ειδικοί βλέπουν καχύποπτα το όλο εγχείρημα, ενώ μερικοί δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν «ανοησία», οι Τσούα και Λι δηλώνουν αισιόδοξοι, με δεδομένο ότι το κρασί τους θα είναι σημαντικά φθηνότερο, έχοντας απαλλαχθεί από τα αμπέλια και τις χρονοβόρες διαδικασίες οινοποίησης. Φιλοδοξούν μάλιστα φέτος το καλοκαίρι να αρχίσουν να πουλάνε τις πρώτες συνθετικές σαμπάνιες Dom Perignon σε τιμή περίπου 50 δολαρίων τη μία.
Βέβαια, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οποιοδήποτε συνθετικό κρασί ή συνθετική σαμπάνια είναι απίθανο να επιτραπεί να λέγεται «κρασί» ή «σαμπάνια».
Για το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι καταναλωτές, μια ιδέα μπορεί ίσως να πάρει κανείς από τα σχόλια της συντάκτριας του «New Scientist», όταν δοκίμασε το συνθετικό Moscato d' Αsti. Το βρήκε να έχει μια οξεία μυρωδιά σαν αλκοολούχο καθαριστικό ή σαν πλαστικό («όπως μυρίζει ένας πλαστικός καρχαρίας σε μια πισίνα»!), με χρώμα... κρασένιο και με γεύση κάπως καλύτερη από τη μυρωδιά, αν και, όπως είπε, τελικά «στην επίγευση υπήρχε πάντα μια αίσθηση πλαστικής σακούλας...». Με δυο λόγια, δεν ήταν καθόλου σίγουρη ότι ήθελε να πιει ένα ολόκληρο ποτήρι.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ