ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάκληση αλλαντικού με σαλμονέλα από τον ΕΦΕΤ

Κρέας αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, σε εισαγόμενα αλλαντικά
Την άμεση ανάκληση-απόσυρση έτοιμου αλλαντικού λόγω παρουσίας σαλμονέλας απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί…

Πρόκειται για το προϊόν «Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ», με ημερομηνία ζύγισης 14-8-2013 και ημερομηνία λήξης 12-11-2013, το οποίο παράγεται από την εταιρεία ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – ΛΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΕ, που εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμα αλλαντικά την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ανέλκυση του Costa Concordia


Ένα κρύο πρωινό του Ιανουαρίου του 2012 η είδηση για ένα ναυάγιο ανοιχτά της Ιταλίας «πάγωσε» όποιον την άκουσε. Η συνέχεια ήταν πιο τραγική. 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον υγρό τάφο του Costa Concordia.

Ο καπετάνιος του πλοίου, που πρώτος εγκατέλειψε το καράβι, Φραντσέσκο Σκετίνο βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου.

Και όσο οι αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν πριν και μετά την πρόσκρουση του γιγαντιαίου κρουαζιερόπλοιου σε βράχια ανοιχτά του νησιού Τζίλιο ήταν συνεχείς, το κουφάρι του Costa Concordia έμενε στο σημείο της τραγωδίας για να θυμίζει την τραγωδία.

Για την ανέλκυση θα... χρειαστούν: 500 μηχανικοί, 18.000 τόνοι τσιμέντου και σχεδόν 5 εκατ. ευρώ
Έφτασε όμως η στιγμή να φύγει. Η επιχείρηση ανέλκυσης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί και θα ολοκληρωθεί σε 7-8 ώρες. Όταν ξεκινήσει, δεν υπάρχει γυρισμός...

Ήδη, τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά για να είναι έτοιμα τα πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΕΛΚΥΣΗ



Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters πάνω από το σημείο όπου παραμένει μισοβυθισμένο το Costa Concordia είναι εντυπωσιακές...



















ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ REUTERS
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κάθησαν σε ταβέρνα και παρήγγειλαν... ψωμί και λάδι! ΦΩΤΟ


Πώς το έλεγαν οι παλαιότεροι; "Φάγαμε ψωμι κι ελιά".
Να λοιπόν που ήρθε πάλι ο καιρός. Βλέπετε... το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μόδα στην Κρήτη, να παραγγέλνουν οι τουρίστες ψωμί και λάδι!

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία του FlashNews, είναι η... παραγγελία (ή τέλος πάντων ό,τι απέμεινε από αυτήν...) δύο τουριστών, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Συγκεκριμένα, παρήγγειλαν μια μπύρα, ένα χυμό πορτοκάλι, λάδι και ψωμί!

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, δεν είναι οι πρώτοι τουρίστες που παραγγέλνουν ψωμί και λάδι σε ταβέρνα! Το κάνουν κι άλλοι!
Όσο για το πόσο πλήρωσαν οι τουρίστες για το... γεύμα τους στην ταβέρνα; 7,30 ευρώ...


ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Μπορεί λοιπόν φέτος ο τουρισμός να άγγιξε επίπεδα ρεκόρ αλλά... αν μιλάμε για τέτοιους τουρίστες, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι τα έσοδα των επαγγελματιών, δεν ήταν αυτά που οι ίδιοι προσδοκούσαν.

πηγη:www.newsit.gr