ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Airtickets

Translate BLOG to any language you want!!!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: «Κρίσιμες οι επόμενες 2 εβδομάδες! Ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας»




Το πως θα κυλήσουν τα πράγματα με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού εξηγεί στο newsit.gr ο καθηγητής κλινικής ιολογίας και μέλος του Δ.Σ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος.

Για όσο… “Μένουμε Σπίτι” οπλιστείτε με ψυχραιμία και υπομονή γιατί και όλος ο Απρίλιος, θα είναι ένας δύσκολος μήνας υποστηρίζει στο newsit.gr ο καθηγητής κλινικής ιολογίας και μέλος του Δ.Σ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος.
Σύμφωνα με τον καθηγητή όσο παραμένουμε πιστοί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγούμε το συντομότερο από την καραντίνα, που μας έχει επιβάλλει η ελεγχόμενη μέχρι ώρας αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, μόνο που αυτή δεν μετριέται σε μέρες αλλά εβδομάδες: «Τα μέτρα αυτά είναι εχέγγυο για το μέλλον μας, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και τόσο θα τα κρατήσουμε. Από την συμπεριφορά μας και μόνο εξαρτάται», αναφέρει ο Γιώργος Σουρβίνος.
Και συνεχίζει «Στόχος είναι να μην φτάσουμε ποτέ τα επίπεδα Ιταλίας και Ισπανίας, όμως ουδείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει. Όλα εξαρτώνται από την δική μας συμμόρφωση, θα το λέω ξανά και ξανά, στα μέτρα αυτά. Ο περιορισμός ενόψει απουσίας εμβολίου και στοχευμένης θεραπείας κατά του ιού, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στην παρούσα φάση».
Αναφορικά με το κρίσιμο διάστημα ο καθηγητής κλινικής ιολογίας εξηγεί πως: «Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι πολύ σημαντικές αν όχι κρίσιμες, θα είναι όμως σημαντικές γιατί θα βλέπουμε τον ρυθμό με τον οποίο θα αυξάνονται τα θετικά κρούσματα. Θεωρώ ότι όλος ο Απρίλιος θα είναι ένας αρκετά δύσκολος μήνας».
Σχετικά με τον επαναπατρισμό πολλών Ελλήνων, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ο καθηγητής θεωρεί πως με τα μέτρα περιορισμού τους που ελήφθησαν γλιτώσαμε τα χειρότερα: «Η αλήθεια είναι ότι ο επαναπατρισμός έφερε κρούσματα στη χώρα. Άλλωστε οι περισσότεροι ήρθαν από χώρες με πολύ μεγάλο αριθμός κρουσμάτων. Αυτό που έκαναν ήταν να επιστρέψουν σ ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον που παρέχει πλέον η χώρα μας. Το καλό ήταν ότι λήφθηκαν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα να περιοριστεί η επιστροφή αυτή σε αρκετά μεγάλο βαθμό».

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου